Hovedret til nytår
© Anders Schønnemann

17 utsøkte hovedretter til nyttår som løfter nyttårsmiddagen til neste nivå

Start det nye året med en fantastisk meny som også får smaksløkene til å danse. Her gir vi deg inspirasjon til 17 lekre hovedretter til nyttår.

Nyttårsaften nærmer seg! Og årets siste – og kanskje mest festlige – kveld bør selvfølgelig feires med både smak, stil og glede.

Valget av hovedrett er essensielt for middagen og en minneverdig kveld. Enten du går for en klassisk nyttårsmeny med indrefilet, sprø hasselback-poteter og rødvinssaus, en raffinert fiskerett, eller en kreativ vegetarisk variant, er nyttårsaften den perfekte anledningen til å skjemme bort smaksløkene.

Vi har gjort det enklere for deg! Her finner du inspirasjon til hovedretter og tilbehør som kombinerer eleganse og god smak – og som garantert vil imponere nyttårsgjestene og sette prikken over i-en på årets siste kveld.

Vel bekomme og riktig godt nyttår!

LES OGSÅ

Hjemmelaget gnocchi med hasselnøttpesto

Hovedret til nytårsmiddagen
© Foto: Claes Bech-Poulsen, Opskrifter og styling: Thomas Herman

Skal nyttårsmiddagen ha et italiensk preg, kommer du ikke utenom pasta – perfekt for festlige middager.

Har du også vegetarianere i selskapet, er denne retten et opplagt valg som hovedrett til nyttår.

Finn oppskriften på hjemmelaget gnocchi med hasselnøttpesto her.

Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Hovedret til nytår
© Stine Christiansen

Skal hovedretten din til nyttår inneholde fisk, er blåskjell et sikkert valg!

Denne deilige, mettende suppen med blåskjell og jordskokker har den perfekte balansen mellom søtt og salt – og er full av umami! Spinat, vårløk og hvitvin gir retten ekstra dybde.

Finn oppskriften på jordskokksuppe med blåskjell her.

Dumplings med kylling og sprø kålsalat

Hovedret til nytår
© Tia Borgsmidt

Skal nyttårsmiddagen din ha asiatiske toner, er dumplings et must! Den sprø retten kan lages med nesten hva som helst og metter på en god og lett måte – perfekt når det også skal være plass til cocktails og snacks.

Denne varianten er laget med kylling og kålsalat og passer godt som hovedrett etter en forrett med for eksempel fisk.

Finn oppskriften på dumplings med kylling og sprø kålsalat her.

Kalvemørbrad med smørdampet purre, rødløk og sennepssaus

Hovedret til nytår
© Tia Borgsmidt

Skal det serveres kjøtt, er kalvemørbrad perfekt som hovedrett til nyttår! Her får du en enkel og smakfull rett, hvor tilbehøret enkelt kan forberedes på forhånd – win!

Finn oppskriften på kalvemørbrad med smørdampet purre, rødløk og sennepssaus her.

Lammekrone med spinat-potetkrem, grillede asparges og brente løk med ramsløkolje

Hovedret til nytår
© Stine Christiansen

Er du – og gjestene dine – glad i lam, blir nyttårsmiddagen enda bedre med lammekrone som hovedrett.

Her får du en herlig variant med potetkrem og grillede asparges, som gjør retten både kremet og frisk.

Finn oppskriften på lammekrone med spinat-potetkrem, asparges og brente løk her.

Dampet kolje med frisk rosenkålsalat og kremet fiskesaus

Hovedret til nytår
© Anders Schønnemann

En deilig fisk passer perfekt til nyttårsmenyen!

Her serveres dampet kolje som hovedrett med en frisk salat og en kremet saus – helt ideelt på nyttårsbordet!

Finn oppskriften på dampet kolje med frisk rosenkålsalat og kremet fiskesaus her.

Kalv med hasselbackpoteter, shitakesopp og salviekrem

Hovedret til nytår
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Si hei til årets hovedrett! 80-tallets hasselbackpoteter møter nåtiden i en fantastisk rett med kalvekjøtt, stekte shiitakesopp og en uimotståelig saus med moden ost og salvie.

Perfekt som hovedrett til nyttår!

Finn oppskriften på kalvemørbrad med hasselbackpoteter, shiitakesopp og salviekrem her.

Svart risotto med smørstekte kamskjell og syltet tindved

Hovedret til nytår
© Anders Schønnemann

En fantastisk hovedrett til nyttårsmiddagen som med sitt mørke utseende tilfører bordet et dramatisk preg!

I kombinasjon med kamskjell og tindved er dette den perfekte hovedretten til nyttår, hvis du foretrekker fisk fremfor kjøtt.

Finn oppskriften på svart risotto med kamskjell og tindved her.

Svinekjaker i teriyakisaus med bakte jordskokker og urtesalat

Hovedret til nytår
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

En sikker vinner på nyttårsbordet: svinekjaker i en deilig saus av portvin og teriyaki.

De bakte jordskokkene og den friske urtesalaten tilfører retten en letthet som harmonerer perfekt med det saftige kjøttet – genialt som hovedrett til nyttår!

Finn oppskriften på svinekjaker med bakte jordskokker og urtesalat her.

Marineret lammemørbrad med sauce piment og spinat

Nytårshovedret
© Tia Borgsmidt

Her får smaksløkene virkelig noe å glede seg over!

Når kjøttet marineres i et par timer før steking, blir det helt uimotståelig. En nyttårshovedrett som er nærmest umulig å glemme. Kjøttet får selskap av en deilig saus laget av rød paprika og fløte, samt en spinatsalat med modnet havarti. Nam!

Finn oppskriften på marinert lammemørbrad med pimentsaus og spinat her.

Portvinsbraiserte svinekjaker med jordskokker og moden havarti

Hovedret til nytår
© Tia Borgsmidt

Skjem bort gjestene dine med en nyttårshovedrett de sent vil glemme.

Langtidsbraiserte svinekjaker smaker himmelsk. Sammen med jordskokker, hasselnøtter og en uimotståelig modnet Havarti-ost er dette en sikker vinner på nyttårsmenyen!

Finn oppskriften på portvinsbraiserte svinekjaker med jordskokker og Havarti her.

Breiflabb med sennepsfløte, bjørnebær og sprøtt bacon

Hovedret til nytår
© Ulf Svane

Egentlig er det en forrett, men den rimmede breiflabben, laget med både fløte og bacon, kan fint serveres som hovedrett til nyttår. Spesielt hvis du elsker fisk og ønsker å sette sammen en litt lettere meny.

Finn oppskriften på rimmet breiflabb med sennepsfløte, bjørnebær og sprøtt bacon her.

Unghanebryst servert med sukkererter, spinat og sauce blanquette

Hovedret til nytår
© Tia Borgsmidt

Unghanens lyse kjøtt er lett og deilig, og passer perfekt som hovedrett til en nyttårsmiddag som ikke skal være for tung.

Kombinert med sukkererter og spinat får retten et sommerlig preg og kan med fordel balanseres med en litt tyngre forrett og dessert.

Finn oppskriften på unghane-bryst servert med sukkererter, spinat og sauce blanquette her.

Braiserte svinekjaker med syltede kantareller og jordskokkchips

Hovedret til nytår
© Ulf Svane

En deilig og varm hovedrett som passer perfekt til nyttårsmiddagen!

Sammen med rødvin får du en hovedrett som garantert blir en hit blant gjestene dine.

Finn oppskriften på braiserte svinekjaker med kantareller og jordskokkchips her.

Svinebryst med quinoa, bjørnebær og gresskar

Hovedret til nytår
© Anders Schønnemann

Her får du en hovedrett som virkelig er verdt ventetiden – også ventetiden fram til årets siste dag.

Når du først har smakt svinebryst tilberedt på lav varme, vil du ikke være i tvil om at det fortjener å være hovedretten til nyttår!

Finn oppskriften på svinebryst med quinoa, bjørnebær og gresskar her.

Trøffelrisotto med stekte steinsopp, pecorino og kål

Vegetarisk hovedret til nytår
© Tia Borgsmidt

Skal nyttårshovedretten være vegetarisk, er en trøffelrisotto et sikkert valg.

Trøffel er i seg selv et festlig innslag som løfter enhver rett til neste nivå – og denne vil du ikke angre på å servere til nyttår!

Finn oppskriften på trøffelrisotto med stekt steinsopp, pecorino og kål her.

Oksemørbrad med glasserte rødbeter, bjørnebær og soppsaus

Hovedret til nytår
© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Server denne elegante hovedretten til nyttår. Indrefilet av okse, kremet fløtesaus og saftige rødbeter er oppskriften på den perfekte hovedrett!

Finn oppskriften på indrefilet av okse med glaserte rødbeter, bjørnebær og soppsaus her.

LES OGSÅ