Kalvemørbrad med smørdampet purre, rødløk og sennepssaus
Hovedretten hyller norske purrer, som er i verdensklasse og en herlig delikatesse. Her servert med skiver av kalvemørbrad og en sennepssaus. Purre og rødløk kan tilberedes på forhånd.
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
personer
Syltede rødløg
1
rødløk
½
dl
epleeddik
1
dl
sukker
Smørdampede porrer
1
purrer
37
g
smør
Kalvemørbrad
½
liten kalvemørbrad
Flaksalt og pepper
Olivenolje
Sennepssaus
½
sjalottløk
5
g
smør
½
ss
dijonsennep
½
dl
hvitvin
1½
dl
kremfløte
Tilbehør
1
ss
bokhvete
½
potte med blomkarse
Slik gjør du
Syltede rødløk
Skrell løkene, del dem i flak, og skjær deretter i mindre biter.
Ha eddik og sukker i en kjele, og kok opp til sukkeret akkurat har løst seg opp.
Hell laken over løkene, og la dem avkjøles.
Smørdampet purre
Rens purrene, og skjær dem i biter på ca. 8 cm.
Smelt smøret i en kjele, og la purrene dampe i smøret under lokk til de er møre.
Kalvemørbrad
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Varm litt olje i en panne, og brun kjøttet.
Stek det i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter, avhengig av hvor rødt du ønsker det.
La kjøttet hvile tildekket mens du lager sausen.
Sennepssaus
Skrell og hakk løken. Smelt smøret i en panne, og fres løken.
Tilsett sennep, hell på hvitvin, og la det fordampe.
Tilsett fløte, og la det småkoke.
Smak til sausen med flaksalt og pepper.
Rist bokhvete gyllen i en tørr panne.
Servering
Skjær kjøttet i skiver, og anrett med purre, rødløk og sennepssaus.
Dryss over ristet bokhvete, og pynt med blomkarse.