Kalvemørbrad
© Tia Borgsmidt

Kalvemørbrad med smørdampet purre, rødløk og sennepssaus

En smakfull og enkel rett der tilbehøret enkelt kan forberedes på forhånd.

Kalvemørbrad med smørdampet purre, rødløk og sennepssaus

Hovedretten hyller norske purrer, som er i verdensklasse og en herlig delikatesse. Her servert med skiver av kalvemørbrad og en sennepssaus. Purre og rødløk kan tilberedes på forhånd.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Syltede rødløg

  • 1 rødløk
  • ½ dl epleeddik
  • 1 dl sukker

Smørdampede porrer

  • 1 purrer
  • 37 g smør

Kalvemørbrad

  • ½ liten kalvemørbrad
  • Flaksalt og pepper
  • Olivenolje

Sennepssaus

  • ½ sjalottløk
  • 5 g smør
  • ½ ss dijonsennep
  • ½ dl hvitvin
  • 1½ dl kremfløte

Tilbehør

  • 1 ss bokhvete
  • ½ potte med blomkarse

Slik gjør du

Syltede rødløk

  1. Skrell løkene, del dem i flak, og skjær deretter i mindre biter.
  1. Ha eddik og sukker i en kjele, og kok opp til sukkeret akkurat har løst seg opp.
  1. Hell laken over løkene, og la dem avkjøles.

Smørdampet purre

  1. Rens purrene, og skjær dem i biter på ca. 8 cm.
  1. Smelt smøret i en kjele, og la purrene dampe i smøret under lokk til de er møre.

Kalvemørbrad

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  1. Varm litt olje i en panne, og brun kjøttet.
  1. Stek det i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter, avhengig av hvor rødt du ønsker det.
  1. La kjøttet hvile tildekket mens du lager sausen.

Sennepssaus

  1. Skrell og hakk løken. Smelt smøret i en panne, og fres løken.
  1. Tilsett sennep, hell på hvitvin, og la det fordampe.
  1. Tilsett fløte, og la det småkoke.
  1. Smak til sausen med flaksalt og pepper.
  1. Rist bokhvete gyllen i en tørr panne.

Servering

  1. Skjær kjøttet i skiver, og anrett med purre, rødløk og sennepssaus.
  1. Dryss over ristet bokhvete, og pynt med blomkarse.