Saltimbocca alla romana med asparges, løg og spæde urter
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Saltimbocca alla romana med asparges, løk og urter

Servér en hovedrett fra det italienske kjøkken. Tilberedningen er enkel, og våren setter sitt preg på både smak og servering. Ha gjerne et fat med små nypoteter i tillegg.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Asparges, løk og urter

  • 8 grønne asparges
  • 1 banansjalott
  • 150 g erter i belg
  • 25 g smør
  • ½ økologisk sitron(revet skall)
  • ½ potte ertespirer

Saltibocca alla romana

  • 200 g kalvefilet i skiver
  • flaksalt og pepper
  • 4 skiver parmaskinke
  • 2 kviste frisk salvie
  • 12 g smør
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl fløte
  • 25 g smør

Sådan gør du

Asparges, løk og urter

  1. Knekk av den nederste trevlete delen på aspargesene. Skjær asparges i biter.
  1. Skrell løk, og skjær dem i tynne båter. Pill ertene.
  1. Varm smør i en stekepanne, rist asparges og løk i et par minutter. Løken skal bli litt myk.
  1. Ha i ertene, og ta pannen av varmen. Smak til med revet sitronskall, flaksalt og pepper.

Saltimbocca alla romana

  1. Bank kalvekjøttet flatt, hvis skivene er tykke. Er de lange, kan de deles eller bankes ekstra flate og brettes sammen. De skal være cirka 1 centimeter tykke.
  1. Krydre med flaksalt og pepper, og legg 1–2 skiver parmaskinke over hver filet.
  1. Legg deretter på et par salvieblader, og bind fileten sammen til en liten pakke. Alternativt kan de festes med tannpirkere.
  1. Varm stekepannen godt og ha i en tredel av smøret (25 gram).
  1. Legg kjøttet i pannen når smøret har smeltet. Stek i cirka 3 minutter, til du har litt stekeskorpe.
  1. Vend kjøttet, og stek den andre siden i cirka 1 minutt.
  1. Ta kjøttet ut av pannen, men hold det varmt. Hell hvitvin i pannen, og kok opp.
  1. Tilsett fløte og resten av smøret (50 gram), og varm til sausen tykner.

Servering

  1. Ha saus i hver serveringsbolle og legg kjøttstykke over.
  1. Anrett asparges, løk og erter, og topp med ertespirer.