Beurre blanc
• Skrell og finhakk løk. Ha løk, eddik og hvitvin i en kjele. Kok inn til det halve.
• Sil av løken, og ha det våte tilbake i kjelen.
• Skjær smøret i terninger, og ha terningene i kjelen, litt om gangen.
• Pisk til du har en kremet saus. Smak til med flaksalt og eventuelt litt pepper.
• Tin ertene, og vend dem i sausen rett før servering.
Dampede asparges
• Knekk av den nederste delen av aspargesene, og skrell dem fra hodet og ned. Damp dem i vann tilsatt sitronsaft i ca. 4 minutter, avhengig av tykkelsen.
Karamellisert løk
• Skrell løkene, og del dem i skjell. Smelt smøret i en liten kjele. Ha løkskjellene i kjelen, og stek dem blanke. Dryss sukker over, og la det karamellisere.
Hvit fisk
• Skjær fisken i 4 pene stykker, og krydre med flaksalt og pepper.
• Smelt smøret, og stek fisken i ca. 3 minutter på hver side, til den flaker seg når du trykker lett på den. Øs smør over fisken mens du steker den.