Hovedrett
© Tia Borgsmidt

Hvit fisk, asparges, erter og beurre blanc

En lett og frisk fiskerett med delikate vårsmaker og en balansert fransk smørsaus.

Hvit fisk, asparges, erter og beurre blanc

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Beurre blanc

  • 1 sjalottløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 dl hvitvin
  • 150 g smør
  • Flaksalt
  • Ev. sitron
  • 200 g erter

Dampede asparges

  • 12 asparges, gjerne hvite
  • Saft av 1 sitron

Karamellisert løk

  • 4 sjalottløk
  • 20 g smør
  • 1 ts sukker

Hvit fisk

  • 600 g hvit fisk, filet uten skinn og bein
  • Flaksalt
  • Pepper
  • 50 g smør
  • 1 bunt kjørvel

Slik gjør du:

Beurre blanc

• Skrell og finhakk løk. Ha løk, eddik og hvitvin i en kjele. Kok inn til det halve.

• Sil av løken, og ha det våte tilbake i kjelen.

• Skjær smøret i terninger, og ha terningene i kjelen, litt om gangen.

• Pisk til du har en kremet saus. Smak til med flaksalt og eventuelt litt pepper.

• Tin ertene, og vend dem i sausen rett før servering.

Dampede asparges

• Knekk av den nederste delen av aspargesene, og skrell dem fra hodet og ned. Damp dem i vann tilsatt sitronsaft i ca. 4 minutter, avhengig av tykkelsen.

Karamellisert løk

• Skrell løkene, og del dem i skjell. Smelt smøret i en liten kjele. Ha løkskjellene i kjelen, og stek dem blanke. Dryss sukker over, og la det karamellisere.

Hvit fisk

• Skjær fisken i 4 pene stykker, og krydre med flaksalt og pepper.

• Smelt smøret, og stek fisken i ca. 3 minutter på hver side, til den flaker seg når du trykker lett på den. Øs smør over fisken mens du steker den.