© Anders Schønnemann

Oksemørbrad med syltet rødløk og trøffelsaus

Du vil garantert få mye skryt når gjestene dine får servert denne deilige trøffelsausretten. Kjøttet kan brunes, løken syltes og sausen tilberedes før gjestene kommer.

Oksemørbrad med syltet rødløk og trøffelsaus

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Lettsyltet løk

  • ½ stykk stor rødløk
  • ¼ dl epleeddik
  • ½ dl vann
  • 1 ss sukker

Trøffelsaus

  • 1 stykk sjalottløk
  • 10 g smør
  • 1½ dl rødvin
  • 1½ dl kalv- eller oksefond
  • 37 g smør
  • 1 ss trøffelolje

Oksemørbrad

  • 400 g oksemørbrad
  • olivenolje og smør til steking
  • 1 kvister timian

Sopp

  • 250 g sopp, blandet
  • 1 ss smør
  • ½ hvitløksfedd
  • 50 g frisk babyspinat

Tilbehør

  • pappardelle

Slik gjør du det

  1. Skrell og halver løken. Halver løken og del den i «flak».
  1. Ha løk, eddik, vann og sukker i en kjele og kok i ca. 3 minutter.
  1. Ta kjelen av varmen og la løken trekke i laken.
  1. Hakk sjalottløken. Smelt smøret i en panne og fres løken til den er gylden.
  1. Tilsett rødvinen og la den redusere til det halve.
  1. Tilsett buljongen og reduser til det halve igjen.
  1. Visp inn smøret og smak til med trøffelolje.
  1. Varm opp olje og smør i en stekepanne og brun oksemørbraden med timian på høy varme til den er gjennomstekt.
  1. Legg kjøttet i et fat og stek det i ovnen på 175° til kjernetemperaturen er 55°.
  1. Ta ut kjøttet og la det hvile tildekket i ca. 10 minutter.
  1. Rens soppen og skjær den eventuelt i mindre biter. Smelt smøret i en stekepanne og stek soppen på høy varme i noen minutter sammen med presset hvitløk.
  1. Skyll og klapp spinaten tørr. Vend spinaten inn i soppen til den faller sammen.
  1. Skjær kjøttet i karbonader.
  1. Server kjøttet på en seng av kokt pappardelle, spinat og sopp, syltet løk og drypp over trøffelsaus.