Coq au vin
• Skrell løk, og skjær dem i tynne skiver. Press hvitløk. Skrell gulrøttene og selleriroten. Skjær grønnsakene i terninger.
• Gni kyllingstykkene med flaksalt, og brun dem i en stekegryte i halvparten av smøret til skinnet er sprøtt.
• Ta kyllingen ut av gryten. Ha i resten av smøret, og stek løk, hvitløk og pancetta et par minutter. Tilsett grønnsakene, og la det steke i 5 minutter. Pass på at det ikke brenner seg. Legg kyllingen tilbake i gryten sammen med timian, og hell rødvin over. La retten småkoke under lokk i cirka 1 time og
30 minutter.
• Ta kylling og timian ut av kjelen. Hold kyllingen varm, og blend sausen godt. Vil du ha en mer rustikk saus med biter av grønnsaker, hopper du over dette.
Balsamicoløg
• Skrell og del løkene. Smelt smøret i en panne, og stek til løken er blank.
• Tilsett balsamico, og la det fordampe.
• Dryss sukker over, og karamelliser løkene mens du forsiktig vender dem.
Knust agurk
• Skyll og hakk persille.
• Del chilien, og skrap ut frøene. Hakk den fint. Press hvitløken.
• Knus agurken, og skjær den i passe store biter. Dryss salt over.
• Rør sammen eddik, persille, presset hvitløk, olivenolje og chili, og vend det sammen med agurkbitene.
Servering
• Fordel saus på tallerkener og topp med kylling.
• Legg balsamicoløk rundt, og pynt med timian.
• Server med knust agurk og varme bagetter.