Opskrift på sort risotto
© Anders Schønnemann

Svart risotto med smørstekte kamskjell og syltet tindved

Det er noe fascinerende med denne mørke risottoen, som får sin vakre farge fra blekksprutblekk. Risottoen smaker fantastisk sammen med smørstekte kamskjell og syltet tindved.

Svart risotto med smørstekte kamskjell og syltet tindved

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Syltet havtorn

  • 100 g tindved
  • 75 g sukker

Risotto

  • 1 liten løk
  • 2 ss olivenolje
  • 75 g pancetta terninger
  • 1 fedd hvitløk
  • 150 g risottoris
  • 1 dl hvitvin
  • 6 dl buljong
  • 50 g parmensanost
  • 4 g blekksprutblekkk/ca. 1 brev til 4 gram
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

Smørstegte kammuslinger

  • 8 stykk kamskjell
  • litt sukker
  • salt og pepper
  • 25 g smør

Sådan gør du

Syltet tindved

  1. Ha tindved i en skål og dryss sukker over.
  1. Vend forsiktig rundt til sukkeret er oppløst.
  1. Dekk skålen, og sett den i kjøleskapet til neste dag.

Risotto

  1. Hakk løken.
  1. Ha oljen i en panne, og stek pancettaen nesten sprø.
  1. Tilsett løk og presset hvitløk, og stek kort uten at det tar farge.
  1. Tilsett risen, og vend godt rundt.
  1. Hell deretter hvitvinen i pannen, og la den fordampe.
  1. Spe gradvis med buljong, og la risen småkoke mens væsken absorberes sakte.
  1. Dette tar ca. 20 minutter.
  1. Tilsett revet parmesan, blekksprutblekk og smør, og vend godt rundt.
  1. Smak til risottoen med salt og pepper.

Smørstekte kamskjell

  1. Dryss kamskjellene med sukker, og krydre med salt og pepper.
  1. Smelt smøret i en liten panne, og stek kamskjellene på høy varme i et par minutter på hver side.
  1. Server kamskjell med risotto og tindved.