Marineret lammemørbrad
© Tia Borgsmidt

Marinert lammemørbrad med pimentsaus og spinat

Hvis kjøttet marineres i et par timer før det stekes, blir det helt uimotståelig. Kjøttet får deilig selskap av en saus laget av rød paprika og fløte, samt en spinatsalat med modnet havarti.

Marinert lammemørbrad med pimentsaus og spinat

Lammemørbraden vendes i en deilig marinade av olje, rosmarin, hvitløk og sitron.

Det er lurt å marinere mørbraden i god tid, slik at den får rikelig med smak.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 Personer

  • 2 lammemørbrad
  • 2 ss olivenolje
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 Revet skall og saft av sitron
  • Flaksalt og pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje

Sauce piment

  • 1 liten løg
  • 1 rød paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss vineddik
  • ½ dl hvitvin
  • 1½ dl kremfløte
  • Flaksalt og pepper

Spinatsalat

  • 100 g babyspinat
  • Et lite stykke modnet Havarti
  • Olivenolje
  • Flaksalt og pepper

Slik gjør du

Marinert lammemørbrad

  1. Rens mørbraden hvis det ikke allerede er gjort. Bland olje med hakket rosmarin, presset hvitløk, revet sitronskall og sitronsaft. Ha blandingen i en frysepose sammen med kjøttet. Knyt igjen posen og massér marinaden godt inn i kjøttet.
  1. La kjøttet marinere et par timer i kjøleskapet.
  1. Smelt smøret i en panne og tilsett olje.
  1. Stek kjøttet i ca. 3 minutter på hver side.
  1. Ta kjøttet av pannen og la det hvile under lokk i ca. 5 minutter før det skjæres i skiver og serveres.

Pimentsaus

  1. Skrell og hakk løken.
  1. Del paprikaen i to, fjern frøene og skjær paprikaen i terninger.
  1. Varm opp oljen i en kjele og stek løk og paprika et par minutter.
  1. Tilsett vineddik og vin, og la det koke litt inn.
  1. Ha i fløten og la sausen småkoke under lokk i ca. 5 minutter.
  1. Blend sausen og smak til med flaksalt og pepper.

Spinatsalat

  1. Skyll spinaten og tørk den godt.
  1. Vend spinaten med revet modnet havarti, og drypp litt olivenolje over.
  1. Krydre med flaksalt og pepper.

Servering

Skjær kjøttet i skiver og anrett det på to tallerkener sammen med pimentsaus og spinatsalat. Krydre med flaksalt og pepper.

Marineret lammemørbrad

Lammemørbrad sammen med spinat og en pimentsaus utgjør en elegant hovedrett. Vinglass fra SeChloe, saltkar privat eie.

© Tia Borgsmidt