© Anders Schønnemann

Teriyaki-biff med soyastekt sopp og romesco

En av Japans mest elskede retter har inspirert denne hovedretten. Sjekk ut vår deilige oppskrift på teriyakibiff med soyastekt sopp og romesco her!

Kjøp en god indrefilet eller indrefilet av storfe og mariner kjøttet for enda mer smak. Det er et enkelt tilbehør som smaker helt fantastisk.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Teriyakiokse

  • ½ kg indrefilet eller ytrefilet av storfe
  • ½ dl teriyakisaus
  • 1 ss peanøttsmør
  • ½ ss fersk revet ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ lime, bruk saften
  • 1 ss ristet sesamolje

Soyastekte sopp

  • ½ kg sopp, f.eks. østerssopp, kantareller og shiitake
  • 1 ss smør
  • ½ dl soyasaus
  • ½ ss flytende honning
  • 1 stykk lime

Teriyakisaus

  • ½ dl teriyakisaus
  • ½ dl søt chilisaus
  • ½ stykk lime

Annet

  • ½ stykk romesco kål
  • ½ bunt koriander

Slik gjør du

  1. Trim kjøttet om nødvendig. Bland teriyaki med peanøttsmør, ingefær, presset hvitløk, limesaft og sesamolje til en marinade. Legg kjøttet og marinaden i en frysepose og knyt en knute. Gni marinaden godt inn i kjøttet og la det marinere til neste dag.
  1. Rengjør soppen.
  1. Bland teriyakisausen med chilisaus og limesaft.
  1. Rens romanescoen og skjær den i små buketter.
  1. Ta opp kjøttet og legg det i en ildfast form. Stek i en forvarmet ovn på 225°C i 20-25 minutter. La det hvile i ca. 10 minutter før det skjæres opp.
  1. Smelt smøret i en stekepanne og stek soppen på høy varme. Når soppen er gjennomstekt, tilsett soyasaus. La den fordampe, og tilsett deretter honning og limesaft.
  1. Ta soppen opp av pannen. Damp romanescoen og la den renne av.
  1. Anrett sopp, kjøttskiver, romanesco og teriyakisaus på tallerkener. Pynt med fersk koriander.