© Anders Schønnemann

Hjemmelaget pasta med sopp og indrefilet av storfe

Å lage pasta krever to par hender. Så vi lager den selvfølgelig sammen. Pastaen får tørke mens forretten nytes.

Hjemmelaget pasta med sopp og indrefilet av storfe

For 2 personer

Hva du trenger:

  • durumhvetemel 100 g
  • hvetemel 200 g
  • egg 2 stk.
  • portobellosopp 200 g
  • hvitløk 1 fedd
  • chili 3 cm finhakket
  • olje
  • marsala 4 ss. tørr
  • salt og pepper
  • indrefilet av storfe eller entrecôte 250 g
  • bredbladet persille
  • revet parmesanost

Slik gjør du det:

  1. Bland de to melsortene i en stor bolle. Lag en fordypning i melet og hell eggene ned i den.
  2. Elt nå sammen melet og eggene til en jevn deig.
  3. Form til en ball og dekk til med plastfolie. La deigen hvile i 30 minutter.
  4. Del deigen i 4 deler og rull den tynt ut i en pastamaskin.
  5. Skjær pastaen i brede eller tynne bånd og heng eller legg til tørk.
  6. Skjær sopp, hvitløk og chili i tynne skiver.
  7. Varm opp oljen i en panne og sauter grønnsakene.
  8. Tilsett marsalaen og la det småkoke i 4-5 minutter.
  9. Smak til med salt og pepper.
  10. Skjær kjøttet i tynne skiver, krydre med salt og pepper og lynstek i en panne i svært varm olje.
  11. Server pastaen med grønnsakene, sausen, kjøttet, persille og nyrevet parmesanost.