
Hjemmelaget pasta med sopp og indrefilet av storfe
Å lage pasta krever to par hender. Så vi lager den selvfølgelig sammen. Pastaen får tørke mens forretten nytes.
AvMaria Meldgaard
Hjemmelaget pasta med sopp og indrefilet av storfe
For 2 personer
Hva du trenger:
- durumhvetemel 100 g
- hvetemel 200 g
- egg 2 stk.
- portobellosopp 200 g
- hvitløk 1 fedd
- chili 3 cm finhakket
- olje
- marsala 4 ss. tørr
- salt og pepper
- indrefilet av storfe eller entrecôte 250 g
- bredbladet persille
- revet parmesanost
Slik gjør du det:
- Bland de to melsortene i en stor bolle. Lag en fordypning i melet og hell eggene ned i den.
- Elt nå sammen melet og eggene til en jevn deig.
- Form til en ball og dekk til med plastfolie. La deigen hvile i 30 minutter.
- Del deigen i 4 deler og rull den tynt ut i en pastamaskin.
- Skjær pastaen i brede eller tynne bånd og heng eller legg til tørk.
- Skjær sopp, hvitløk og chili i tynne skiver.
- Varm opp oljen i en panne og sauter grønnsakene.
- Tilsett marsalaen og la det småkoke i 4-5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær kjøttet i tynne skiver, krydre med salt og pepper og lynstek i en panne i svært varm olje.
- Server pastaen med grønnsakene, sausen, kjøttet, persille og nyrevet parmesanost.