Opskrift på svinekæber med rodfrugter
© Tia Borgsmidt

Portvinsbraiserte svinekjaker med jordskokker og moden Harvarti

Skjem bort dem du er glad i med denne fantastiske vinterrett, som er full av smak og gode råvarer.

Portvinsbraiserte svinekjaker med jordskokker og moden havarti

Langtidsbraiserte svinekjaker smaker himmelsk. Her i selskap med jordskokker, hasselnøtter og en uimotståelig ost.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Dette trenger du:

    Svinekjaker

    • 1 løk
    • 4 rensede svinekjaker
    • 1 ss hvetemel
    • Olivenolje til steking
    • 1 fedd hvitløk
    • ½ dl balsamicoeddik
    • 1¼ dl portvin
    • 1 dl buljong
    • kvister rosmarin
    • 1 laurbærblader
    • 37 g smør til montering
    • Flaksalt og pepper

    Bakte jordskokker med gammel knas

    • 375 g jordskokker
    • 1 ss olivenolje
    • Flaksalt og pepper
    • moden Havarti ost
    • 2 ss avskallede hasselnøtter

    Slik gjør du:

    Svinekjaker

    1. Skrell og hakk løkene.
    1. Sjekk at svinekjakene er ordentlig renset. Vend dem i hvetemel.
    1. Varm litt olje i en gryte og fres løk og hvitløk. Ta løkene ut.
    1. Tilsett litt olje i gryten og brun kjøttet på begge sider.
    1. Legg løkene tilbake i gryten.
    1. Hell balsamicoeddik over – det kan svi litt i nesen når det koker opp. La det småkoke til eddiken har kokt inn til halvparten.
    1. Hell deretter på portvin og kraft/buljong.
    1. Tilsett rosmarinkvister og laurbærblader, og la kjøttet småkoke på svak varme under lokk i ca. 1 ½ time.
    1. Ta svinekjakene ut og hold dem varme.
    1. Kok sausen litt inn, montér med smør, og smak til med flaksalt og pepper.

    Bakte jordskokker med Gammel Knas

    1. Skrubb jordskokkene og skjær dem i mindre biter.
    1. Vend dem i olivenolje og fordel dem på et bakepapirkledd brett.
    1. Krydre med flaksalt og pepper, og bak dem i ovnen i ca. 20 minutter på 225ºC.

    Servering

    1. Anrett de portvinsbraiserte svinekjaker på tallerkener med saus og bakte jordskokker.
    1. Dryss hakkede hasselnøtter og revet Gammel Knas over jordskokkene, og nyt umiddelbart.

    LES OGSÅ