
Braiserte svinekjaker med syltede kantareller og jordskokkchips
En fantastisk hovedrett som smaker av høst. De braiserte svinekjakene serveres med skogens kantareller og sprø jordskokkchips.
AvLone Kjær
Oppskrift på braiserte svinekjaker med syltede kantareller og jordskokkchips
De syltede kantarellene og hjemmelagde jordskokkchips kan med fordel lages dagen før.
4 personer
SYLTEDE KANTARELLER
kantareller 200 g
eddik 1 dl
sukker 1 dl
fersk rosmarin 3 kvister
JORDSKOKKCHIPS
jordskokker 4 stk.
olje til fritering
salt
BRAISERTE SVINEKJAKER
svinekjaker 8 stk.
løk 1 liten
smør 2 ss
fersk rosmarin 2 kvister
rødvin 2 dl
buljong 2 dl
balsamicoeddik 1 dl
smør 25 g
MIX-SALAT
blandede salater 1 pakke
epleeddik 1 ss
sennep 1 ts
honning 1 ts
olivenolje 3 ss
Slik gjør du
- Rens kantarellene og legg dem i en bolle. Kok opp eddik og sukker sammen med rosmarin i en kjele til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og hell laken over kantarellene. Dekk bollen med plastfolie og la kantarellene trekke i laken til neste dag.
- Vask jordskokkene godt og skjær dem i tynne skiver med en mandolin. Tørk jordskokkene godt. Varm opp olje i en gryte og friter jordskokkene i små porsjoner til de er sprø. La dem renne av på et papirhåndkle og dryss med salt.
- Rens svinekjaker. Hakk løken. Smelt smøret i en gryte og brun svinekjaker på begge sider. Tilsett løk og rosmarin, og la det steke et par minutter. Tilsett rødvin og buljong, og legg på lokk. Sett gryten i ovnen på 180° i ca. 1 ½ time.
- Ha balsamicoeddik i en liten kjele og kok til det halve. Sil kraften fra svinekjakenes gryte over i kjelen og kok videre til det halve. Rør inn smør for å montere sausen.
- Skyll salaten og tørk den godt. Bland epleeddik, sennep, honning og olivenolje og drypp over salaten.
- Anrett svinekjaker med saus, kantareller og jordskokkchips. Server med salaten ved siden av.