
Langtidsstekt svinebryst med quinoa, bjørnebær og gresskar
Unn deg selv og gjestene dine denne retten, som er perfekt sammensatt av langtidsstekt svinebryst, syrlige bjørnebær og søtt gresskar.
AvLone Kjær
Svinebryst med quinoa, bjørnebær og gresskar
Tilberedningstiden kan kanskje virke litt avskrekkende, men når du først har smakt svinebryst tilberedt på lav varme, vil du ikke være i tvil om at det er verdt ventetiden.
Dette trenger du
Svinebryst
1 svinebryst med svor, ca. 1 kg
2 ss salt
2 ss sukker
4 kvister rosmarin
Quinoasalat
500 g gresskar, skåret i båter
Olivenolje
Salt
1 dl svart quinoa
100 g bjørnebær
1 stort bunt koriander
Chilidressing
1 dl yoghurt
2 ss majones
2 ss chilisaus
Salt og pepper
Slik gjør du
Svinebryst
- Skjær svoren i ruter. Gni kjøttet med salt, sukker og hakket rosmarin. Sett kjøttet tildekket i kjøleskapet til neste dag.
- Legg kjøttet i en ildfast form og stek det ved 125 °C i ca. 5 timer.
- Ta kjøttet ut. Dryss godt med salt over svoren og grill i ovnen til svoren er sprø. Skjær kjøttet i biter, ca. 5 x 5 cm.
Quinoasalat
- Vend gresskaret med olje og fordel det på en bakeplate med bakepapir. Bak i ovnen ved 225 °C i ca. 20 minutter, til det er mørt og gyllent. Pass på at det ikke blir brent.
- Skyll quinoa godt. Kok etter anvisningen på pakken og avkjøl. Bland quinoa med gresskar, bjørnebær og koriander.
Chilidressing
- Rør sammen yoghurt, majones og chilisaus, og smak til med salt og pepper.
- Drypp chilidressingen over salaten og server med svinebrystet. Pynt med fersk koriander.