© Tia Borgsmidt

Nudelsuppe asian style

Nudelsuppe er utrolig enkelt å lage. Erstatt gjerne grønnsakene i oppskriften med dem du har hjemme, og gled deg over at noe som krever så liten innsats, kan smake så godt.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 egg
  • 50 g fullkornsnudler
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ rød chili
  • 1 baby pak choi
  • 1 paprikaer
  • ½ ss revet ingefær
  • ½ ss olivenolje
  • ¾ l grønnsakbuljong
  • 1 ss soya
  • ¾ ss fiskesaus
  • ½ ss sesamfrø
  • thaibasilikum

Slik gjør du

• Kok eggene i cirka 8 minutter. Skrell, og del dem.

• Kok nudlene som angitt på pakken, og sil av vannet.

• Press hvitløk. Del chilien, skrap ut frøene, og finhakk den.

• Skjær bunnen av pak choiene, og del dem i fire. Skjær paprikaene i strimler.

• Varm oljen i en stor kjele, og surr chili, hvitløk og ingefær sammen med paprika.

• Ha buljongen i kjelen, og kok opp.

• Tilsett pak choi, og kok videre i cirka 5 minutter til kålen er myk, men fremdeles har litt tyggemot-stand. Smak til med soya- og fiskesaus.

SERVERING
• Fordel nudlene i 4 boller.
• Hell i suppe og grønnsaker.
• Fordel halve egg i suppen, og dryss sesamfrø over.
• Pynt med thaibasilikum