© Tia Borgsmidt

Vegetariske woknudler

Når du først har fått gjort grønnsakene klare og kokt nudlene, går det lynraskt å få denne wokpannen på bordet. Retten er en enkel snarvei til å få ferske grønnsaker og mer smak inn i hverdagen.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g fullkornsnudler
  • ½ fedd hvitløk
  • 100 g chili
  • 100 g hodekål
  • 125 g sopp
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g babyspinat
  • ½ bunt thaibasilikum eller koriander
  • 1 ss olje
  • Limesaft
  • Soyasaus

Slik gjør du

• Kok nudlene som vist på pakken, og sil av vannet.

• Press hvitløk. Del chilien, skrap ut frøene, og finhakk chilien.

• Snitt kål. Børst soppene rene, og skjær dem i mindre biter.

• Skyll og kutt enden av bønnene. Skyll og tørk spinat.

• Hakk urter.

• Varm halvparten av oljen i en wok, og rist nudlene et par minutter. Ta dem ut, og legg til side.

• Ha i resten av oljen, og stek hvitløk, chili, kål og sopp et par minutter. Tilsett bønnene, og stek på høy varme i 3–4 minutter.

• Ha i spinat og nudler, og la spinaten falle sammen. Vend godt rundt, og ha til slutt i de hakkede urtene.

• Smak til med soyasaus og limesaft.

• Anrett woknudler i boller, og server soyasaus ved siden av.