© Tia Borgsmidt

Grønnsaker i grønn curry

En av våre absolutte favoritter er en spicy curry med masser av grønnsaker og kokosmelk. Server curryretten med kokt bulgur, og topp med frisk koriander.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 røde paprikaer
  • 250 g gulrøtter
  • 100 g brokkolini
  • ½ ss olivenolje
  • ½ ss grønn curry
  • ½ boks kokosmelk
  • 2 dl buljong
  • flaksalt
  • pepper

Tilbehør

  • 1½ dl fullkornsbulgur
  • ½ bunt vårløk
  • ½ bunt frisk koriander
  • 1 ss salte peanøtter

Slik gjør du

• Skrell og hakk løk. Press hvitløk, og strimle paprika.

• Skrell og skjær gulrøtter i strimler.

• Skjær enden av brokkoliniene. Tilbered bulgur som vist på pakken.

• Varm oljen i en kjele, og surr løk og hvitløk i grønn curry en liten stund. Ha i paprika og gulrøtter, og rør det sammen.

• Tilsett buljong. Legg lokk på kjelen, og la det koke på svak varme i cirka 10 minutter. Ha i kokosmelk og brokkolini, og småkok i ytterligere 5 minutter.

• Smak til med flaksalt og pepper.

Servering
• Snitt vårløk. Anrett bulgur og curry i boller.
• Topp med vårløk, frisk koriander og peanøtter.