
Nyretapp med linser, sopp og Karl Johan-majones
Vi går for den populære nyretappen – også kjent som onglet – fordi den smaker fantastisk. Husk å bestille kjøttet fra slakteren din.
AvLone Kjær
Oppskrift på nyretapp med linser og sopp
Nyretapp høres ikke særlig delikat ut. Derfor har denne svært smakfulle stykningsdelen nå fått navnet onglet. Vi serverer ongletten med belugalinser og sopp. Venus-tallerkenene er laget av keramiker Christian Bruun. Bestikket er fra Gense. Bordet og de fargede treplankene fra Dinesen, som egentlig er til gulvet, finnes i flere lengder og farger.
4 personer
KARLJOHAN-MAJONES
- Eggeplommer 2 stk.
- Grovkornet sennep 1 ts.
- Salt 1⁄2 ts.
- Olivenolje 11⁄2 dl
- Tørket karljohansopp 2 ss.
- 1 sitron, saften av 1 sitron
- Pepper
BELUGA LINSER
- Belugalinser 2 dl
- Buljong til koking
- Hvitløk 1 fedd
- Sopp 500 g, f.eks. kantareller og østerssopp
- Rødløk 1 stk.
- Epler 2 stk.
- Olivenolje 2 ss.
- Epleeddik 1 ss.
- Rørsukker 1 ss.
- Bjørnebær 100 g
ONGLET
Onglet 1 stk. ca. 600 g
Salt og pepper
Olivenolje og smør til steking
- Visp eggeplommene sammen med sennep og salt. Tilsett olivenolje gradvis mens du visper til en tykk majones.
- Stamp soppen i en morter og vend den forsiktig inn i majonesen. Smak til med sitronsaft og pepper.
- Skyll og kok linsene etter anvisningene på pakken i buljongen med presset hvitløk, og avkjøl linsene.
- Pensle soppen ren. Skjær løken i halve skiver. Del eplene i kvarte, fjern kjernene og skjær eplene i biter.
- Varm opp oljen i en panne og stek løken sammen med presset hvitløk og sopp på høy varme. Tilsett eplene og stek i ytterligere ett minutt.
- Hell i eddiken og la den fordampe. Dryss over sukker og vend forsiktig rundt. Ta av varmen og vend sammen med linser og bjørnebær.
- Del kjøttet på langs ved den store senen. Skjær av senen og fjern eventuelle gjenværende sener og fett.
- Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i olivenolje og smør på høy varme i ca. 1 min. på hver side. på hver side.
- Senk varmen og stek i ytterligere 4 min. til sammen. Snu det underveis, ikke la kjøttet bli for seigt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver.
- Fordel KarlJohan-majonesen i bunnen av tallerkenene og topp med belugalinser, sopp og kjøtt. Drypp over litt olivenolje og krydre med pepper.
Glad i sopp? Se våre beste oppskrifter med sopp!