© Anders Schønnemann

Grønn salat med mandler og roastbifffsandwich

En salat smaker best når den er enkel. I stedet for å slenge kjøtt og brød, for eksempel krutonger, i salaten, serverer vi i denne oppskriften et smørbrød til.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ salathode, gjerne rapidsalat
  • 2 håndfull med ruccolasalat
  • 1½ ss olje
  • 1½ ss fløte
  • ½ ss hvitvinseddik
  • ½ ss sitronsaft
  • Salt, pepper, sukker
  • 6 tynne skiver valgfritt brød
  • 2 ss majones
  • 2 ss tapenade
  • 4 skiver roastbiff
  • 2 ss ristede mandler

Slik gjør du

  1. Skyll salaten og la den tørke.
  1. Visp sammen olje, fløte, eddik og sitronsaft til en dressing.
  1. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
  1. Smør skivene med majones og legg smørbrødene sammen.
  1. Anrett salaten på fire tallerkener.
  1. Dryss mandler over og drypp dressingen over til slutt.
  1. Server med smørbrødet.

Når du skal sette sammen en salat, er det lurt å tenke på at dressingen skal passe godt til alle ingrediensene i salaten.