© Tia Borgsmidt

Peach melbatomatsalat med ristede kikerter

Tomatene er på sitt beste akkurat nå. Solmodne og saftige, og drypper du litt eddik over, forsterker du den gode tomatsmaken.

Peach melbatomatsalat med ristede kikerter

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Tomatsalat

  • 250 g solmodne tomater (gjerne forskjellige typer)
  • 50 g bringebær
  • 1 stykk ferskener
  • ½ bunt vårløk
  • ½ håndfull basilikum
  • Litt vineddik
  • Litt olivenolje
  • Flaksalt og pepper
  • 50 g fetaost

Ristede kikerter

  • 100 g kokte kikerter
  • 1 ss olivenolje
  • Flaksalt

Slik gjør du

Tomatsalat

  • Skyll tomatene. Skjær store tomater i båter, og del små i to. Skyll bringebærene forsiktig. Skyll ferskenene, del dem, fjern steinen, og skjær de to delene i båter. Kutt vårløken i biter, og hakk basilikumen.
  • Vend tomater, bringebær, ferskener, vårløk og basilikum forsiktig sammen. Drypp over eddik og olivenolje, og krydre med flaksalt og pepper.

Ristede kikerter

  • Drypp av og tørk kikertene. Varm oljen i en stekepanne, og rist kikertene i pannen til de er sprø. Krydre med flaksalt.

Servering

  • Anrett tomatsalaten på et fat, og topp med findelt fetaost og ristede kikerter.