© Tia Borgsmidt

Stekt hvitting med fennikel og urtesabayonne

Et lite fiskestykke ledsaget av en sprø fennikelsalat og skummende, lett urtesabayonne er lykken på en sommerdag. Server eventuelt nypoteter ved siden av.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g hvitting eller en annen torskefisk uten skinn og bein
  • Flaksalt og pepper
  • 25 g smør til steking

Fennikel

  • 1 fennikler
  • ½ sitron, skall og saft
  • Olivenolje
  • ½ håndfull dill
  • 1 ss kapers
  • Pepper

Urtesabayonne

  • ½ dl hvitvin
  • ½ dl buljong
  • 3 eggeplommer
  • ½ håndfull kruspersille
  • Flaksalt og pepper

Slik gjør du

  • Skjær fisken i 4 pene stykker. Krydre med flaksalt og pepper. Smelt smør i en stekepanne, og stek fisken på begge sider til den flaker seg lett når du trykker på den med en finger.
  • Kutt topp og bunn av fenniklene. Skjær fennikel i tynne skiver med en mandolin, og vend sammen med sitronskall og -saft og olivenolje etter smak. Ha i hakket dill og avdryppede kapers. Krydre med pepper.
  • Ha vin og buljong i en kjele, og kok inn til halv mengde. Ta kjelen av varmen.
  • Ha eggeplommene i en bolle, og pisk dem sammen.
  • Sett bollen over et vannbad, og varm langsomt opp mens du pisker inn vin og buljong, litt om gangen, til det tykner. Ta bollen av varmen, og tilsett hakket persille.
  • Blend sausen til den skummer godt, og smak til med flaksalt og pepper.

Servering

Legg et fiskestykke på hver tallerken og server med fennikelsalat og urtesabayonne.