burger portobello svampe low carb
© Anders Schønnemann

Portobelloburger med blåmuggost og flankestek

Bruk sesongens portobellosopp i stedet for burgerbrød. Vi griller både kjøtt og sopp før vi monterer det hele til burgere.

Portobelloburger med blåmuggost og flankestek

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Hva du trenger:

  • 300 g flankestek
  • salt og pepper
  • 4 stykk portobellosopp
  • 1 ss olivenolje
  • ½ Pakke salat
  • danablu

Chilimayonnaise:

  • 2 ss majones
  • 2 ss søt chilisaus

Sådan gør du:

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper og grill det i ca. 4 min. på hver side
  1. Legg kjøttet til side
  1. Rens portobellosoppen, pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper
  1. Grill soppen på begge sider til den er gyllen
  1. Skyll salaten og sleng den tørr
  1. Bland majonesen med chilisausen
  1. Bygg burgere med en portobellosopp, deretter salat, kjøttskiver, chilimajones og til slutt Danablu
  1. Bruk resten av soppen som lokk

Glad i sopp? Se våre beste oppskrifter med sopp!