© Stine Christiansen

Lammekrone med spinat-potetkrem, grillede asparges og brente løk med ramsløkolje

Server denne delikate kombinasjonen til gjestene dine, og de vil garantert be om oppskriften!

Fra tidlig høst er det sesong for lammekroner. Gi gjestene dine en deilig smaksopplevelse ved å servere denne delikatessen når den er i sesong i Danmark. Vanligvis kan du få tak i gode danske lammekroner fra rundt september til oktober – kanskje til og med november.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Lammekrone

  • ⅓ kg lammekrone
  • ½ ts dukkah
  • salt og pepper
  • olivenolje til bruning
  • 2 blader ramsløk

Spinat-kartoffel-creme

  • 2 store bakepoteter
  • 100 g Kremet hvitløksost
  • 75 g spinat
  • ½ dl kremfløte

Ramsløgsolie

  • ½ dl olivenolje
  • 5 blader ramsløk

Grillede asparges og brændte løg

  • 4 stykk hvide asparges
  • 6 grønne asparges
  • olje
  • 1 dukkah
  • 2 løk med topp
  • 6 blader ramsløk

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  1. Krydre lammekronen med dukkah, salt og pepper, og brun den i litt olivenolje på en varm panne.
  1. Pakk lammekronen inn i ramsløk, og legg den i en ildfast form.
  1. Stek den ferdig i ovnen ved 200 °C i 15–20 minutter, slik at kjøttet fortsatt er rosa.
  1. Sett eventuelt et steketermometer i midten av kjøttet, og ta det ut når kjernetemperaturen er maks 60 °C.
  1. Skrell potetene, skjær dem i mindre biter, og kok dem møre i usaltet vann.
  1. Hell av vannet, og damp potetene tørre.
  1. Tilsett hvitløksost, og mos potetene.
  1. Kok opp spinat og fløte, og vend det inn i potetmosen.
  1. Smak til med salt og pepper.
  1. Blend olje og ramsløk til en grønn urteolje.
  1. Skrell de hvite aspargesene, og knekk av de trevlete endene på både de hvite og grønne aspargesene.
  1. Pensle aspargesene med litt olje, rull dem i dukkah, og grill dem til de er al dente.
  1. Skyll, rens, og del løkene i to. Grill dem på begge sider.
  1. Skjær kjøttet i skiver, og anrett det på en seng av potet-spinatkrem. Drypp ramsløkolje over, og legg løk og asparges ved siden av.
  1. Pynt gjerne med friske ramsløkblader, og server.