Hovedrett Andebryst med varm eplesalat og sopptoast En oppskrift på en sprø hovedrett med både sødme og sting i tilbehøret. Av Mads Nybro — 05. juli 2024 © Pia Enghild Stokkandbryst med varm eplesalat og sopptoast Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 anretninger + Andebryst 2 stykk gråandbryst med skinn ¼ ts grovt salt nykvernet pepper Varm æblesalat ½ stykk finhakket rødløk ½ fedd hvitløk, knust 1½ stykk epler, f.eks. Elstar, skåret i små terninger 1 ss bredbladet persille, hakket grovt salt Sopptoast 2 ss olivenolje 4-8 stykker rustikt landbrød, skåret i firkantede biter 250 g blandet sopp, f.eks. keisersopp, skarlagenrødtopp, markchampinjong og shitake 1 stykk sjalottløk, hakket ½ dl kokt kyllingkraft (bruk kraften fra forretten) 2 ss piskefløte ¼ dl fersk timian, små kvister ¼ ss friske rosmarinblader, hakket ½ ts økologisk sitronskall, revet grovt salt og nykvernet pepper Slik gjør du det Andebryst Riss inn skinnet på andebrystene og dryss kjøttsiden med salt og pepper. Varm opp en panne og stek kjøttet med skinnsiden ned i 5-6 min. under lett trykk. Snu og stek i ytterligere 5-6 min. Stek litt lenger hvis du ønsker at kjøttet skal være helt gjennomstekt. Ta andebrystbitene opp av pannen og la dem hvile under aluminiumsfolie. Varm eplesalat Rør rødløk, hvitløk og eplebiter i den varme andefondet i ca. ½ min. Ta pannen av varmen, tilsett persille og smak til med salt. Sett til side. Sopptoast Varm opp halvparten av oljen i en stekepanne og rist brødbitene på begge sider til de er gylne. Ta opp brødet og varm opp resten av oljen i pannen. Stek sopp og løk under omrøring i noen minutter, og tilsett kyllingkraft og fløte. Kok blandingen til den har en kremet konsistens. Tilsett timian, rosmarin og sitronskall, og smak til med salt og pepper. Anrett soppen på de varme toastbrødene og server med andebrystet og den varme eplesalaten. Firkantet tallerken fra Ditte Fischer. Røykfarget vinglass fra Leonardo. Bordløper fra Chilewich. Håndplukket til deg Hovedrett Hvit fisk, asparges, erter og beurre blanc Hovedrett Vegetariske woknudler Hovedrett Grillede breiflabbkjaker à la saltimbocca Hovedrett Oppskrift på grillet svinemørbrad med tilbehør Hovedrett Grønnsaker i grønn curry Hovedrett Nudelsuppe asian style