Andebryst med varm eplesalat og sopptoast

En oppskrift på en sprø hovedrett med både sødme og sting i tilbehøret.

Bryst af gråand med varm æblesalat og svampetoast © Pia Enghild

Stokkandbryst med varm eplesalat og sopptoast

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 anretninger

Andebryst

  • 2 stykk gråandbryst med skinn
  • ¼ ts grovt salt
  • nykvernet pepper

Varm æblesalat

  • ½ stykk finhakket rødløk
  • ½ fedd hvitløk, knust
  • 1½ stykk epler, f.eks. Elstar, skåret i små terninger
  • 1 ss bredbladet persille, hakket
  • grovt salt

Sopptoast

  • 2 ss olivenolje
  • 4-8 stykker rustikt landbrød, skåret i firkantede biter
  • 250 g blandet sopp, f.eks. keisersopp, skarlagenrødtopp, markchampinjong og shitake
  • 1 stykk sjalottløk, hakket
  • ½ dl kokt kyllingkraft (bruk kraften fra forretten)
  • 2 ss piskefløte
  • ¼ dl fersk timian, små kvister
  • ¼ ss friske rosmarinblader, hakket
  • ½ ts økologisk sitronskall, revet
  • grovt salt og nykvernet pepper

Slik gjør du det

Andebryst

  • Riss inn skinnet på andebrystene og dryss kjøttsiden med salt og pepper.
  • Varm opp en panne og stek kjøttet med skinnsiden ned i 5-6 min. under lett trykk.
  • Snu og stek i ytterligere 5-6 min. Stek litt lenger hvis du ønsker at kjøttet skal være helt gjennomstekt.
  • Ta andebrystbitene opp av pannen og la dem hvile under aluminiumsfolie.

Varm eplesalat

  • Rør rødløk, hvitløk og eplebiter i den varme andefondet i ca. ½ min.
  • Ta pannen av varmen, tilsett persille og smak til med salt.
  • Sett til side.

Sopptoast

  • Varm opp halvparten av oljen i en stekepanne og rist brødbitene på begge sider til de er gylne.
  • Ta opp brødet og varm opp resten av oljen i pannen.
  • Stek sopp og løk under omrøring i noen minutter, og tilsett kyllingkraft og fløte.
  • Kok blandingen til den har en kremet konsistens.
  • Tilsett timian, rosmarin og sitronskall, og smak til med salt og pepper.
  • Anrett soppen på de varme toastbrødene og server med andebrystet og den varme eplesalaten.

Firkantet tallerken fra Ditte Fischer. Røykfarget vinglass fra Leonardo. Bordløper fra Chilewich.