Quiche Lorraine med sopp og valnøtter
© Anders Schønnemann

Quiche Lorraine med sopp og valnøtter

Vi har fått en ny favoritt-quiche. En oppskrift som er både enkel og god på samme tid.

Oppskrift for 2 personer

Sopp 200 g
Smør
Salt og pepper
Butterdeig 1 plate
Egg 2 stk.
Piskefløte ½ dl
Vann 1 dl
Emmentaler 3/4 dl, revet

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Rens soppen og sauter den i smør. Dryss over salt og pepper.
  3. Kjevle ut den lett tinte butterdeigsplaten til nesten dobbel størrelse og legg den i en paiform (vår målte 12 × 30 cm). La deigen komme opp fra kantene.
  4. Fordel soppen over bunnen og dryss over valnøtter.
  5. Visp sammen eggene i en bolle og bland med fløte og vann. Hell over soppen og nøttene.
  6. Dryss over osten.
  7. Stekes i 15-20 minutter.