
Quiche Lorraine med sopp og valnøtter
Vi har fått en ny favoritt-quiche. En oppskrift som er både enkel og god på samme tid.
AvMaria Meldgaard
Oppskrift for 2 personer
Sopp 200 g
Smør
Salt og pepper
Butterdeig 1 plate
Egg 2 stk.
Piskefløte ½ dl
Vann 1 dl
Emmentaler 3/4 dl, revet
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Rens soppen og sauter den i smør. Dryss over salt og pepper.
- Kjevle ut den lett tinte butterdeigsplaten til nesten dobbel størrelse og legg den i en paiform (vår målte 12 × 30 cm). La deigen komme opp fra kantene.
- Fordel soppen over bunnen og dryss over valnøtter.
- Visp sammen eggene i en bolle og bland med fløte og vann. Hell over soppen og nøttene.
- Dryss over osten.
- Stekes i 15-20 minutter.