© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Kalv med hasselbackpoteter, shitakesopp og salviekrem

80-tallets hasselback- poteter møter 2024 sammen med en stykke kalv, stekt shiitakesopp og en uimotståelig saus med moden ost og salvie.

Kalv med hasselbackpoteter shitakesopp og salviekrem

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Hasselbackpoteter

  • 50 g smør
  • 1 fedd presset hvitløk

Kalv

  • 300 g kalvefilet
  • 225 g smør til steking
  • flaksalt og pepper

Shiitake

  • 200 g shiitake
  • 20 g smør
  • flaksalt og pepper

Salviekrem

  • 75 g fast moden ost, for eksempel cheddar
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl buljong
  • 25 g smør
  • 3 kvister salvie
  • pepper

Tilbehør

  • 200 g Brokkolini

Slik gjør du

Hasselbackkartofler

• Smelt smør i en kjele, ha deretter i presset hvitløk.

• Skrubb potetene, og tørk dem godt.

• Skjær av en liten bit på lengden, slik at potetene ligger stødig. Skjær poteten i skiver, cirka 2/3 ned i poteten.

• Sett dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Pensle potetene med litt av smøret, og krydre med flaksalt og pepper.

• Bak potetene ved 200 oC varmluft i cirka 45 minutter, til de er møre. Pensle med smørblandingen underveis.

Kalv

• Klapp kjøttet tørt, og krydre med flaksalt og pepper.

• Smelt smør i en stekepanne, og brun kjøttet på alle sider.

• Ha kjøttet i stekeovnen. Stek i cirka 12 minutter hvis du ønsker det rødt.

• Ta kjøttet ut og la det hvile i cirka 5 minutter før du skjærer det i skiver.

Shiitake

• Børst soppene rene.

• Smelt smør i en stekepanne, og stek dem til de er gylne.

• Krydre med flaksalt og pepper.

Salviekrem

• Riv osten grovt.

• Ha fløte, buljong, smør og ost i en kjele, og varm opp.

• Blend sausen til den skummer litt, og tilsett hakket salvie.

• Smak til med pepper – osten tilfører kremen en del salt.

Tilbehør

• Skjær av den nederste delen av brokkoliniene, og damp dem i cirka 2 minutter. Sil av vannet.

Servering

• Server kalvemedaljonger med hasselbackpoteter, shiitakesopp, brokkolini og salviekrem.