Dampet kuller med frisk rosenkålssalat og cremet fiskesauce
© Anders Schønnemann

Dampet kolje med frisk rosenkålsalat og kremet fiskesaus

Dampet kolje er en deilig fisk, her servert med rosenkål og selleri.

Dampet kolje med frisk rosenkålsalat og kremet fiskesaus

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Rosenkålssalat

  • 100 g rosenkål
  • ½ ss olivenolje
  • ½ ss sitronsaft

Kuller

  • 300 g Koljefilet uten skinn og bein
  • 1 dl hvitvin
  • salt og pepper

Selleri og fiskesauce

  • ¼ liten knollselleri
  • 1½ ss saltede mandler
  • 1 dl fiskebuljong
  • 1 dl kremfløte
  • en liten håndfull dild
  • ½ potte med kjørvel
  • salt og pepper

Slik gjør du

Rosenkål

  1. Del rosenkålen i blader.
  1. Kok bladene i 2 minutter, og la dem renne av.
  1. Vend med olivenolje og sitronsaft.

Kolje

  1. Skjær fisken i 4 pene stykker.
  1. Legg fisken i en ildfast form, og hell hvitvin over.
  1. Krydre med salt og pepper, og damp fisken i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter, til den deler seg i flak.

Knollselleri og fiskesaus

  1. Skrell knollsellerien, og skjær den i små terninger, ca. 1 x 1 cm.
  1. Damp sellerien i vann eller buljong til det dekker, i 5–8 minutter, til den er mør.
  1. Ta sellerien opp.
  1. Hakk mandlene, og vend dem sammen med sellerien.
  1. Hell fiskebuljongen i en gryte, og reduser til halvparten.
  1. Tilsett fløte og dill, og kok opp.
  1. Smak til med salt og pepper.
  1. Anrett sellerien i bunnen av tallerkenene med kolje og rosenkål.
  1. Blend sausen, og hell den over.
  1. Pynt eventuelt med kjørvel.