© Anders Schønnemann Hovedrett Dampet kolje med frisk rosenkålsalat og kremet fiskesaus Dampet kolje er en deilig fisk, her servert med rosenkål og selleri. Av Lone Kjær — 04. november 2024 middagstips Dampet kolje med frisk rosenkålsalat og kremet fiskesaus Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 personer + Rosenkålssalat 100 g rosenkål ½ ss olivenolje ½ ss sitronsaft Kuller 300 g Koljefilet uten skinn og bein 1 dl hvitvin salt og pepper Selleri og fiskesauce ¼ liten knollselleri 1½ ss saltede mandler 1 dl fiskebuljong 1 dl kremfløte en liten håndfull dild ½ potte med kjørvel salt og pepper Slik gjør du Rosenkål Del rosenkålen i blader. Kok bladene i 2 minutter, og la dem renne av. Vend med olivenolje og sitronsaft. Kolje Skjær fisken i 4 pene stykker. Legg fisken i en ildfast form, og hell hvitvin over. Krydre med salt og pepper, og damp fisken i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter, til den deler seg i flak. Knollselleri og fiskesaus Skrell knollsellerien, og skjær den i små terninger, ca. 1 x 1 cm. Damp sellerien i vann eller buljong til det dekker, i 5–8 minutter, til den er mør. Ta sellerien opp. Hakk mandlene, og vend dem sammen med sellerien. Hell fiskebuljongen i en gryte, og reduser til halvparten. Tilsett fløte og dill, og kok opp. Smak til med salt og pepper. Anrett sellerien i bunnen av tallerkenene med kolje og rosenkål. Blend sausen, og hell den over. Pynt eventuelt med kjørvel. Håndplukket til deg Hovedrett Hvit fisk, asparges, erter og beurre blanc Hovedrett Nudelsuppe asian style Hovedrett Posjert hvit fisk med vintergrønt og sauce blanquette Hovedrett Kalvemørbrad med smørdampet purre, rødløk og sennepssaus Hovedrett Marinert lammemørbrad med pimentsaus og spinat Hovedrett Aspargessalat med misodressing og saltede mandler