© Getty Images

Dette enkle trikset gjør både lunsj og middag til noe helt spesielt

Kanskje har du også lært at du ikke skal leke med maten. Men den regelen kan du glemme. I hvert fall hvis man skal dømme etter denne trenden som har blitt en hit blant mat- og smørglade på sosiale medier. Og det er ikke mye som skal til for å etterligne den hjemme.

Akkurat som trender preger både klær og mote, påvirker de også maten vi serverer og spiser.

Enten det er den virale Dubai-sjokoladen, iskrem servert i metallskåler, salater dandert som terninger eller den nå beryktede BMO (bolle med ost), blir enkelte matvarer og trender så populære at de dominerer sosiale medier, og til og med får dagligvarebutikker til å melde om utsolgte varer.

En av trendene som akkurat nå er spesielt populær, er smør. Ja, et tilbehør mange kanskje tar for gitt som et selvskrevent innslag på middagsbordet, men som de siste årene har blitt en av hovedattraksjonene til både middager og lunsj. Ikke bare fordi smør i seg selv smaker fantastisk, men fordi det kan serveres på utallige, fristende måter.

Pisket smør, gjerne servert i et overdådig smørtårn, har vært en økende trend i restauranter og kafeer de siste årene. Og nå har turen kommet til en mer leken og uttrykksfull måte å servere smøret på.

Nemlig å forme små smørformer som figurer og skulpturer, så fine at man nesten ikke har lyst til å smøre dem ut på brødet.

Dette inngår i den større trenden tablescaping, der det ikke bare er tallerkener, glass og lysestaker som utgjør borddekorasjonen, men i like stor grad maten selv, brukt som spiselig kunst for å gi en mer sanselig opplevelse av middager og serveringer.

Det er ikke nytt at smør kommer i små former. Spesielt i Frankrike har det i århundrer vært vanlig å legge det hjemmekjernede smøret i treformer, slik at den ferdige klumpen fikk små utsmykninger med blomster eller ornamenter.

Det kan kanskje se komplisert ut med de små, detaljrike smørfigurene, men å lage dem selv er faktisk enklere enn du tror.

Alt du trenger er smør i romtemperatur og en silikonform med motivet du vil støpe smøret i.

Smør det myke smøret inn i formen, sett den i kjøleskapet i et par timer, og ta smøret forsiktig ut rett før servering. Da har du små, spiselige dekorasjoner som får selv den enkleste brødskive til å se overdådig ut.

Selv om du kan kjøpe former som er laget spesielt for formålet, kan du like gjerne bruke isbitformer i silikon. Baker du, har du kanskje også madeleine-former liggende, de fungerer utmerket til å lage nydelige smørformer.

LES OGSÅ