© Anders Schønnemann

Kantareller på ristet brød med vesterhavsost og urter

Kantareller på ristet brød er en klassiker, men det gjør den ikke mindre god for det. Denne versjonen er en av mine absolutte favoritter - enkel og delikat.

Oppskrift av Lone Kjær

Kantareller er en skikkelig sensommerdelikatesse. Vi smørsteker dem og serverer dem på ristet brød med et lite dryss av vesterhavsost og urter.

Servering til 4 personer

Det du trenger:

  • smør 50 g
  • Surdeigsbrød 4 skiver
  • kantareller ca. 500 g
  • smør 25 g
  • hvitløk 1 fedd
  • fløte 2 dl
  • persille 1 liten haug
  • salt og pepper
  • bredbladet persille 1 knippe
  • Middelhavsost 1 liten bit

Vinaigrette

  • vineddik 2 ss.
  • olivenolje 5 ss.
  • Dijonsennep 2 ts.
  • flytende honning 2 ts.

Slik gjør du det:

  1. Smelt smøret i en stekepanne og rist brødet i smøret til det er sprøtt.
  2. Ta brødet av varmen og avkjøl det.
  3. Børst kantarellene rene. De trenger ikke å skylles.
  4. Smelt smøret i en panne og stek kantarellene med presset hvitløk i noen minutter på høy varme. Rist pannen underveis slik at de blir stekt på alle sider.
  5. Tilsett fløten og reduser til det halve. Tilsett deretter hakket persille og smak til med salt og pepper.
  6. Knip, skyll og tørk persillen. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og vend den sammen med persillen.
  7. Vend vinaigretten sammen med den nyristede nordsjøosten.
  8. Topp brødet med de kremete kantarellene og server med en salat av bredbladet persille.

Glad i sopp? Se våre beste oppskrifter med sopp!