Stenbidderrogn med jordskokker og karse
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Jordskokkrem toppet med rognkjeksrogn og karse

Jordskokk og sesongens rognkjeksrogn er en kjempegod kombinasjon som er på sitt beste akkurat nå.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Jordskokkrem

  • 150 g jordskokke
  • ½ liten løk
  • ½ fedd hvitløk
  • ½ ss olivenolje
  • kvister timian
  • 1½ dl buljong
  • 1 dl matfløte
  • flaksalt og pepper

Toppping

  • 100 g renset og saltet rognkjeksrogn
  • ½ potte karse
  • litt rugbrødschips

Sådan gør du

Jordskokkrem

• Skrubb jordskokkene, og skjær dem i små biter. Skrell og hakk løk. Press hvitløk.

• Varm olje i en kjele, og stek løk. Vend inn jord- skokker, hvitløk og timian. Hell i buljongen, og la det småkoke under lokk i 20 minutter, til det er mørt.

• Ta ut timiankvistene. Blend jordskokkene, og tilsett fløten. Ha det deretter over i en kjele, varm opp, og smak til med flaksalt og pepper. Lager du kremen på forhånd, varmer du den opp rett før servering.

Servering

• Smak rognkjeksrognen til med salt, hvis den ikke er saltet på forhånd. Anrett jordskokkrem i serveringsskåler, og topp med rognkjeksrogn, karse og knuste rugbrødchips.