Soppsuppe med løk og brød
© Anders Schønnemann

Soppsuppe med løk og brød

Soppsuppe er synonymt med sensommer- og høstmat. I denne oppskriften kombinerer vi tørket og fersk sopp for maksimal smak og aroma.

Oppskrift for 4 personer

30 g tørket karljohansopp 30 g
Beitesjampinjong 250 g
Løk 1
Smør
Kyllingkraft 4-5 dl
Piskefløte 2 dl
Landbrød 1, fransk
Syltet grillet løk 1 glass

Legg den tørkede soppen i en bolle og hell 4 dl kokende vann over. La stå og trekke. Ordne den ferske soppen (børst og bruk så lite vann som mulig) og skjær den i mindre biter. Hakk løken. Hell bløtleggingsvannet fra soppen gjennom et kaffefilter og spar det. Skyll den bløtlagte soppen godt.

Fres løken og begge soppartene i smør i en panne. Tilsett bløtleggingsvannet, buljongen og fløten og la det småkoke i 10 minutter. Plukk opp noen hele sopper til pynt. Blend suppen til den er glatt og kremet, og smak til med salt og pepper og litt hvit balsamicoeddik. Server suppen med godt brød og grillet løk.

Glad i sopp? Se våre beste oppskrifter med sopp!