Asparges, fjordreker og fjærlette fiskeboller hører sommeren til.
Av
Maria Meldgaard
— 10. januar 2025
Asparges med klippfiskboller og fjordreker
Du kan fint lage fiskebollene tidligere på dagen og varme dem opp i sausen rett før dere skal spise forrett.
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
personer
250
g
klippfisk
Salt og pepper
2
stykk
egg
2
dl
kremfløte
1
ss
revet løk
50
g
smør
2
ss
hvetemel
2
ss
hvitvin
2½
dl
hønsebuljong
1
krm
sukker
1
bunt
hvit asparges
1
bunt
grønn asparges
200
g
pillede reker
Slik gjør du:
Hakk fisken helt fint i en foodprosessor. Krydre med salt og pepper, og rør inn eggene. Tilsett fløten i en tynn stråle mens du rører. Sett farsen i kjøleskapet i 30 minutter.
Sett en gryte med lettsaltet vann over, og form farsen til små eggformede boller. La bollene trekke i ca. 5 minutter. Ta dem opp og la dem renne av. Avkjøl, og pakk i plastfolie hvis de ikke skal spises med en gang.
Ha løk og smør i en liten gryte, og surr lett uten at løken tar farge. Dryss melet over og rør godt. Hell i vin og 2 dl buljong, og rør rundt.
La sausen småkoke i 6–7 minutter. Juster konsistensen med mer buljong, og smak til med sukker, salt og pepper. Ha nå fiskebollene i sausen.
Skrell de hvite aspargesene, og kok dem møre i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Sjekk med en spiss kniv om de er møre.
Kok de grønne aspargesene i lettsaltet vann i 1 minutt. La aspargesene renne av, og del eventuelt de grønne på langs. Anrett dem på fire tallerkener, og topp med noen fiskeboller, litt saus og fjordreker. Server straks.