Hvit asparges med klippfiskboller og fjordreker
© Anders Schønnemann

Asparges med klippfiskboller og fjordreker

Asparges, fjordreker og fjærlette fiskeboller hører sommeren til.

Asparges med klippfiskboller og fjordreker

Du kan fint lage fiskebollene tidligere på dagen og varme dem opp i sausen rett før dere skal spise forrett.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g klippfisk
  • Salt og pepper
  • 2 stykk egg
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss revet løk
  • 50 g smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss hvitvin
  • 2½ dl hønsebuljong
  • 1 krm sukker
  • 1 bunt hvit asparges
  • 1 bunt grønn asparges
  • 200 g pillede reker

Slik gjør du:

  1. Hakk fisken helt fint i en foodprosessor. Krydre med salt og pepper, og rør inn eggene. Tilsett fløten i en tynn stråle mens du rører. Sett farsen i kjøleskapet i 30 minutter.
  1. Sett en gryte med lettsaltet vann over, og form farsen til små eggformede boller. La bollene trekke i ca. 5 minutter. Ta dem opp og la dem renne av. Avkjøl, og pakk i plastfolie hvis de ikke skal spises med en gang.
  1. Ha løk og smør i en liten gryte, og surr lett uten at løken tar farge. Dryss melet over og rør godt. Hell i vin og 2 dl buljong, og rør rundt.
  1. La sausen småkoke i 6–7 minutter. Juster konsistensen med mer buljong, og smak til med sukker, salt og pepper. Ha nå fiskebollene i sausen.
  1. Skrell de hvite aspargesene, og kok dem møre i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Sjekk med en spiss kniv om de er møre.
  1. Kok de grønne aspargesene i lettsaltet vann i 1 minutt. La aspargesene renne av, og del eventuelt de grønne på langs. Anrett dem på fire tallerkener, og topp med noen fiskeboller, litt saus og fjordreker. Server straks.