oppskrift med hvit asparges
© Anders Schønnemann

Mandel- og hvitløkssuppe med stekt asparges

Hvit asparges passer perfekt som tilbehør til kremede supper. I denne delikate oppskriften kommer det virkelig til sin rett.

Mandel- og hvitløkssuppe med stekt asparges

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Suppe

  • 150 g lyst brød
  • Kaldt vann
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g skoldede og revne mandler
  • 3 ss olivenolje
  • 1½ ss hvit balsamico
  • Salt

Tilbehør

  • ½ stykk agurk
  • 6 stykk hvit asparges
  • Smør
  • Litt brønnkarse

Slik gjør du

Legg brødskivene i en bolle med kaldt vann, og la dem trekke i 5 minutter. Løft brødet over i blenderen sammen med væsken som henger igjen. Tilsett resten av ingrediensene. Blend til du får en kremet, suppeaktig konsistens. Tilsett eventuelt litt mer kaldt vann. Smak til med salt, og sett i kjøleskapet til den skal serveres.

Lag små kuler av agurken med et parisiennejern, eller skjær den i fine biter. Skrell aspargesene, og stek dem møre i smør i en panne i 5–6 minutter.

Anrett suppen i små skåler, og pynt med litt brønnkarse. Plasser skålene på tallerkener, og legg asparges og agurkekuler ved siden av.