© Styling: Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt

Oppskrift på dampet sommergrønt

Sesongens ferske grønnsaker serveres med kremet hollandaisesaus. Nyt dem som en lett og appetittvekkende forrett.

Dampet sommergrønt

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 6 hvite asparges
  • ½ bunt fersk løk
  • ½ bunt nye gulrøtter
  • Saften av ½ sitron
  • ¼ ts salt

Topping

  • 1 ss bokhvetekjerner
  • ½ bunt dill

Hollandaise

  • 75 g smør
  • 2 eggeplommer
  • Saften av ½ sitron
  • ¼ dl grønnsaksbuljong
  • Flaksalt
  • Pepper

Slik gjør du:

Dampet sommergrønt

  • Knekk av den nederste, trevlete delen av aspargesene. Skrell dem fra toppen og ned. Rens løken og del den i to på langs. Skrubb gulrøttene og behold litt av det grønne.
  • Kok opp vann i en stor stekepanne og tilsett sitronsaft og salt. Damp asparges, gulrøtter og løk i ca. 5 minutter – avhengig av størrelse. Sjekk med spissen av en kniv; grønnsakene skal fortsatt ha litt tyggemotstand. La dem renne av, og hold dem varme.

Topping

  • Rist bokhvetekjernene gylne i en tørr stekepanne. Skyll og tørk dillen.

Hollandaise

  • Smelt smøret på svak varme og fjern det hvite skummet som legger seg på toppen.
  • Visp sammen eggeplommer, sitronsaft og buljong i en bolle over vannbad. Pass på at det ikke blir for varmt.
  • Ha i smøret litt etter litt mens du visper kontinuerlig, til sausen tykner og får en kremet konsistens. Smak til med flaksalt og pepper.

Servering

  • Anrett de varme grønnsakene på fire tallerkener.
  • Hell over hollandaisesaus, dryss med ristet bokhvete og pynt med dill

LES OGSÅ