© Foto: Tia Borg Smidt / Styling: Lone Kjær

Mandelkake med luftig krem og bær

Årets sommerdessert er en saftig mandelkake med hvit sjokolade, som er toppet med en herlig luftig krem og sesongens bær. Nyt den som en søt avslutning på en varm sommerkveld.

Sommerdrøm med luftig krem og bær

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Mandelkake

  • 25 g smør
  • 25 g rørsukker
  • ¾ store egg
  • 37 g hvit sjokolade
  • 37 g mandelmel
  • 12 g hvetemel
  • ¼ ts flaksalt

Topping

  • 50 g jordbær
  • ½ dl kremfløte
  • ¼ dl crème fraîche 35 %
  • ¼ ss melis
  • 50 g bær til pynt
  • Eventuelt blå kornblomster til pynt

Slik gjør du:

Mandelkake

  • Sett ovnen på 175 °C varmluft.
  • Pisk smør og sukker lyst og luftig.
  • Skill eggene. Ha eggeplommene i smør- og sukkerblandingen og pisk godt sammen.
  • Hakk sjokoladen. Bland mandelmel, hvetemel og salt, og vend i røren sammen med den hakkede sjokoladen.
  • Pisk eggehvitene stive. og vend dem forsiktig inn.
  • Kle bunnen av en springform (ca. 20 centimeter i diameter) med bakepapir, og smør kantene.
  • Hell røren i formen, og stek kaken midt i ovnen i 20–25 minutter, til den er gyllen. Bruk en kakenål for å sjekke om den er ferdig. Er det røre igjen på nålen, må den steke litt til.
  • Avkjøl kaken før du løfter den over på et fat.

Topping

  • Pisk fløten til krem. Ha i crème fraîche og melis, og bland til det blir luftig og glatt.
  • Skyll og rens jordbærene, skjær dem i små terninger, og vend jordbærternin- gene forsiktig inn i kremen.

Servering

  • Fordel kremen på kaken.
  • Pynt med friske bær og gjerne noen blå korn- blomster.