Mandelkake med sitronkrem og honning

Små dessertkaker er en perfekt avslutning på kvelden. Denne oppskriften gir deg 6 kaker.

© Tia Borgsmidt

Mandelkake, sitronkrem og honning

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Mandelkaker

  • 100 g marsipan
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g mykt smør
  • 2 egg
  • 50 g hvetemel
  • 25 g hakkede mandler

Sitronkrem

  • 200 g kremost naturell
  • 100 g gresk yoghurt
  • 1 ss melis
  • 2 stykk revet skall og saft av økologiske sitroner

Tilbehør

  • Flytende honning
  • Sitronverbena eller lignende til pynt

Slik gjør du:

Mandelkaker

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Riv marsipanen grovt og pisk den med sukker, vaniljesukker og mykt smør til det er lyst og kremet. Tilsett eggene mens du pisker, ett om gangen. Sikt hvetemel i deigen og vend deretter inn hakkede mandler.
  • Fordel deigen i 6 smurte silikonformer.
  • Sett kakene midt i stekeovnen og bak i cirka 20 minutter. Bruk en bakenål for å kjenne etter om kakene er ferdige. Henger det deig på nålen, må de stå inne litt til. Avkjøl kakene i formen og vend dem deretter forsiktig ut.
  • Oppbevar kakene i en boks med lokk.

Sitronkrem

  • Ha kremost, gresk yoghurt og melis i en bolle og pisk sammen til krem.
  • Smak til med revet sitronskall og -saft. Kremen skal være litt syrlig.

Servering

  • Anrett kakene på tallerkener, og topp med sitronkrem. Bruk en skje og lag en fordypning i kremen, og fyll med flytende honning. Pynt med sitronverbena.