2
stykk
revet skall og saft av økologiske sitroner
Tilbehør
Flytende honning
Sitronverbena eller lignende til pynt
Slik gjør du:
Mandelkaker
Sett stekeovnen på 180 °C.
Riv marsipanen grovt og pisk den med sukker, vaniljesukker og mykt smør til det er lyst og kremet. Tilsett eggene mens du pisker, ett om gangen. Sikt hvetemel i deigen og vend deretter inn hakkede mandler.
Fordel deigen i 6 smurte silikonformer.
Sett kakene midt i stekeovnen og bak i cirka 20 minutter. Bruk en bakenål for å kjenne etter om kakene er ferdige. Henger det deig på nålen, må de stå inne litt til. Avkjøl kakene i formen og vend dem deretter forsiktig ut.
Oppbevar kakene i en boks med lokk.
Sitronkrem
Ha kremost, gresk yoghurt og melis i en bolle og pisk sammen til krem.
Smak til med revet sitronskall og -saft. Kremen skal være litt syrlig.
Servering
Anrett kakene på tallerkener, og topp med sitronkrem. Bruk en skje og lag en fordypning i kremen, og fyll med flytende honning. Pynt med sitronverbena.