Sommerlig dessert
© Tia Borgsmidt

Jordbærkaker med pannacotta-krem

Disse delikate jordbærkakene med vaniljesøtet krem og ristede mandelflak er utrolig enkle å lage – vi bruker nemlig ferdigkjøpt butterdeig. De smaker nydelig og passer perfekt som en søt avslutning på en sommermeny

Jordbærkaker med pannacotta-krem

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Kaker

  • ½ rull butterdeig
  • ½ egg til pensling
  • ½ ss sukker

Pannacotta-krem

  • ¼ l kremfløte
  • ½ vaniljestang
  • 1 ss melis

Topping

  • 100 g jordbær
  • 1 ss mandelflak
  • ½ ss melis til pynt

Slik gjør du:

Kaker

  • Sett ovnen på 225 ºC varmluft.
  • Rull ut butterdeigen, og brett den slik at den blir halv størrelse.
  • Skjær deigen i fire kvadrater, og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  • Brett inn alle fire sidene litt mot midten uten å trykke dem ned i deigen – de skal ha en liten kant.
  • Pensle med sammenvispet egg, og dryss over sukker.
  • Stek kakene i ca. 10 minutter til de er sprø og gylne. Følg med under steking. Hvis kantene faller sammen, kan du åpne ovnsdøren og brette dem inn igjen.
  • Avkjøl kakene på rist.

Pannacotta-krem

  • Pisk fløten til krem.
  • Del vaniljestangen på langs, og skrap frøene ut i melisen.
  • Vend vaniljemelisen forsiktig inn i kremfløten.

Topping

  • Skyll og rens jordbærene, og skjær dem i skiver.
  • Rist mandelflakene gylne i en tørr stekepanne.

Servering

  • Fordel pannacotta-kremen på kakene. Topp med jordbærskiver, og avslutt med ristede mandelflak og et lett dryss melis.
Sommerlig dessert
© Tia Borgsmidt