17. mai kake med friske bær og krem
© Copyright

10 flotte kaker til 17. mai

Nasjonaldagen er rett rundt hjørnet, og kaker står på menyen. Vi gir deg våre 10 beste oppskrifter på kaker til 17. mai.

Ja, vi elsker dette landet, og ja, vi elsker kake! 17. mai står for tur, og da er selvfølgelig flotte og velsmakende festkaker helt obligatorisk.

Det kan imidlertid være vanskelig å orientere seg i alle de festlige kaker og desserter som finnes der ute.

Derfor har vi samlet 10 av våre aller beste oppskrifter på deilige og vakre kaker, som passer helt perfekt når du skal samle venner og familie til en storslått 17. maifeiring.

Her vil du finne alt fra den kjente og kjære pavlovakaken, kaker med mandelbunn, bærterter og iskaker - alt du trenger for å sikre den absolutt mest perfekte kaken til 17. mai!

pavlova-kjøkkenbord
© @emilyslotte

17. mai klassiker: Pavlova i tre lag med friske bær

Pavlova har blitt klassisker her til lands de siste årene, og vi forstår godt hvorfor. Den enkle, men supergode og luftige kaken passer helt ypperlig til 17. mai - nettopp fordi den kombinerer både det søte, sprøe, luftige og friske. I denne oppskriften har vi laget kaken med en liten tvist; den skal nemlig lages i tre (!) lag.

Du finner oppskriften her

En storslått bringebærdrøm

Hvis du er av typen som elsker pai og terter, så er denne kaken noe for deg. Denne bringebær-terten lages med tre ulike kremtyper, og det er derfor denne du skal gå for hvis du ønsker å imponere 17. mai-gjestene med en lekker og deilig kake som tilfredsstiller smaksløkene.

Oppskriften på en storslått bringebærdrøm finner du her.

Is-ostekake med bringebær til 17. mai

Klarer du ikke velge mellom ostekake eller iskake? Hvorfor ikke kombinere det beste fra to verdener med denne fantastiske is-ostekaken med friske bringebær? Det er lite som er mer passende til 17. mai enn en god fløteis - noe som gjør denne til den ultimate kaken til 17. mai.

Oppskriften på is-ostekake med bringebær finner du her.

Mandelkake med bringebær

Flottere kake skal du lete lenge etter. Denne mandelkaken med deilig nougat og bringebær kombinerer det søte og nøtteaktige sammen med det friske og syrlige. Ikke nok med kaken smaker fantastisk, den ser også bare superflott ut, og vil være 17. mai-bordet ditt verdig.

Oppskriften på mandelkake med bringebær finner du her.

Kake til 17. mai: Terte med kokosmousse og bær

Syrlig og lett beskriver best denne terten, som med en luftig kokosmousse, italiensk marengs, friske bær og sitronskall møtes i en deilig smakseksplosjon. Den perfekte avslutningen på en velsmakende 17. maibrunsj - eller til kaffen.

Se oppskriften på terte med kokosmousse og bær her.

Sjokolademarengs med pasjonsfruktkrem

Denne kaken ser like god ut som den er - og er dessuten superenkel å lage. Gå for noe litt mer utradisjonelt og server en 17.mai-kake med pasjonsfrukt og sjokolade. Vi garanterer både god stemning og fornøyde gjester på den store dagen når denne kaken kommer på bordet.

Få oppskriften på kaken her.

Jordbærterte tatin

Jordbær er et must til 17. mai, og med denne terten får du mildt sagt en jordbærdrøm. Originalen lages vanligvis med epler, men til 17. mai ønsker vi selvfølgelig å søte den opp hakket mer. Her får du også en liten smak av aromatisk hylleblomst med på kjøpet!

Oppskriften på kaken finner du her.

17- mai kake: Verdens beste iskake

Enda en iskake - denne gangen bare hakket mer friskere. Denne iskaken kommer med deilig sjokolade og en syrlig bjørnebærmousse. Helt perfekt for deg som elsker å få noe syrlig etter et stort måltid - og perfekt til 17. mai-bordet. Denne oppskriften burde du dessuten spare på til sommeren - denne kaken vil alle elske.

Få oppskrift på iskaken her.

Bærterte med hylleblomst-hibiskuskrem

Denne terten vil nok slå igjennom hos både barn og voksne. Med en luftig hylleblomst-hibiskuskrem og et søtt ytre garanterer vi at denne festkaken vil bli en slager på 17. mai! Vi anbefaler å ikke holde tilbake på pynten, som gjerne bør matche den store festdagen.

Få oppskrift på bærterten her.

Pavlova med jordbær, rose og hvit sjokolade til 17. mai

Pavlovaen er selvfølgelig en helt perfekt kake til 17. mai. Her får du den tradisjonelle pavlova-bunnen som vi alle elsker, men med en moderne tvist av rose som balanseres av hvit sjokoalade. Trenger vi egentlig si mer?

Få oppskriften på kaken her.