Dessert Bærterte med hylleblomst-hibiskuskrem Imponer gjestene dine med denne sommerlige terten. Av Gitte Heidi Rasmussen — 10. mars 2023 #kake © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Bærterte med hylleblomst-hibiskuskrem Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 biter + Mørdeig 45 g hvetemel 15 g mandelmel 15 g sukker ¼ vaniljestang 40 g smør ¼ stykk eggeplomme Krem ½ dl kremfløte 2¼ ss tørket hibiskusblomst 60 g hakket hvit sjokolade ¼ dl hylleblomstkonsentrat ¼ stang vanilje 150 g blandede bær (f.eks jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær, rips, Slik gjør du: Bland mel, mandelmel, sukker og vaniljekorn. Smuldre smør i blandingen, og bland raskt deigen med eggeplommen. Legg deigen i kjøleskapet i ca. 30 min., rull den deretter ut, og legg den i en terteform. Spar på ekstra deig til små mørdeigsblomster. Dekk tertebunnen med bakepapir, og fyll opp med tørkede bønner eller linser, så sidene holdes på plass under bakingen. Bak tertebunnen 15 min. ved 175°. Fjern papir og bønner, og bak ytterligere 5 min., til bunden er sprø og gylden. Avkjøl tertebunden. Varm fløten opp til kokepunktet sammen med hibiskus, og la det trekke litt. Sil fløten, varm den opp igjen, og tilsett hakket sjokolade. Rør rundt til sjokoladen er helt smeltet og kremen er blitt blank. Smak til kremen med hylleblomstkonsentrat og vaniljekorn, og fyll den i tertebunnen. Sett terten kaldt til kremen er fast. Rull den ekstra tertedeigen ut og stikk ut små, forskjellige blomster. Legg dem på en bakeplate, og bak dem sprø og gyldne. Pynt kaken med masser av friske bær og mørdeigsblomstene. Servér straks. Håndplukket til deg Dessert Denne videoen har gjort sitronfromasj til sommerens mest hypede dessert Dessert Pavlova med jordbær, rose og hvit sjokolade Dessert Oppskrift på mandelkake med bringebær Dessert Terte med kokosmousse og bær Dessert Islags-kake med kokos og jordbær Dessert Is-ostekake med bringebær