Bærterte med hylleblomst-hibiskuskrem

Imponer gjestene dine med denne sommerlige terten.

Sommerlig bærtærte
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Bærterte med hylleblomst-hibiskuskrem

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 biter

Mørdeig

  • 45 g hvetemel
  • 15 g mandelmel
  • 15 g sukker
  • ¼ vaniljestang
  • 40 g smør
  • ¼ stykk eggeplomme

Krem

  • ½ dl kremfløte
  • 2¼ ss tørket hibiskusblomst
  • 60 g hakket hvit sjokolade
  • ¼ dl hylleblomstkonsentrat
  • ¼ stang vanilje
  • 150 g blandede bær (f.eks jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær, rips,

Slik gjør du:

  1. Bland mel, mandelmel, sukker og vaniljekorn.
  1. Smuldre smør i blandingen, og bland raskt deigen med eggeplommen.
  1. Legg deigen i kjøleskapet i ca. 30 min., rull den deretter ut, og legg den i en terteform. Spar på ekstra deig til små mørdeigsblomster.
  1. Dekk tertebunnen med bakepapir, og fyll opp med tørkede bønner eller linser, så sidene holdes på plass under bakingen.
  1. Bak tertebunnen 15 min. ved 175°.
  1. Fjern papir og bønner, og bak ytterligere 5 min., til bunden er sprø og gylden.
  1. Avkjøl tertebunden.
  1. Varm fløten opp til kokepunktet sammen med hibiskus, og la det trekke litt.
  1. Sil fløten, varm den opp igjen, og tilsett hakket sjokolade.
  1. Rør rundt til sjokoladen er helt smeltet og kremen er blitt blank.
  1. Smak til kremen med hylleblomstkonsentrat og vaniljekorn, og fyll den i tertebunnen.
  1. Sett terten kaldt til kremen er fast.
  1. Rull den ekstra tertedeigen ut og stikk ut små, forskjellige blomster. Legg dem på en bakeplate, og bak dem sprø og gyldne.
  1. Pynt kaken med masser av friske bær og mørdeigsblomstene.
  1. Servér straks.