15 runde spisebord som vil oppgradere ethvert hjem

Det runde spisebordet har kommet for å bli! Med et bord som dette, vil du nemlig få mer plass, luft og eleganse i hjemmet.

15 runde spisebord

Spisebordet er et av de viktigste samlingspunktene i hjemmet og de kommer naturligvis i mange farger, materialer og størrelser. Når man samles om et rundt spisebord vil det oppstå en helt annen form for nærvær. Formen gir også flere muligheter i forhold til plasseringen i rommet, da det med sitt runde form ofte har et lettere uttrykk.

Vi har har funnet 15 gode alternativer på markedet fordelt på fire kategorier:

Rundt spisebord i tre

Tre har fått en dominerende hovedrolle i takt med at vi beveger oss mot mer naturlige materialer og bærekraftige løsninger i innredningen vår.

Skulpturelt og praktisk

Det er norske Danielle Siggerud som har designet det flotte bordet for Menu. Bordets skulpturelle ben gir et kunstnerisk uttrykk, og den vakre silhuetten fremheves av treverkets naturlige mønster.

Den runde formen gjør bordet praktisk, nettopp fordi det ikke krever like stor plass. Bordet er dessuten produsert i heltre av eik, og er derfor bærekraftig og tidløst. Et bord du aldri behøver å kvitte deg med!

Spisebord Androgyne Dining Table / Menu finner du her.

Det runde spisebord som samlingspunkt fra Gubi
© Gubi

Multifunksjonelt rundt spisebord

Med sin runde og elegante form tilføyer spisebordet fra Gubi et organisk og vakkert uttrykk til hjemmet. Bordet inneholder flere funksjoner i én: Med en enkel bevegelse kan du forvandle et rundt spisebord til 6 personer til et lite, firkantet arbeidsbord.

Gubi omfavner her treet som et materiale hvor både funksjonalitet og innovasjon går hånd i hånd.

B-Table, Pivoting Round / Square fra Gubi.

Luftigt rundt spisebord i støvet blå fra Ferm LIving
© Ferm Living

Luftig og rundt spisebord

Dette spisebordet fra Ferm Living er laget i massivt eiketre og har brede, skulpturelle ben. Den støvete blåfargen gir et frisk pust i hjemmet og de runde kantene skaper en myk silhuett.

Spisebordet fås også i en hvitoljet eller sortoljet finish - hvor du også kan kjøpe en ekstra plate for å utvide bordet.

Rundt spisebordet, Bevel Table, fra 16.899 kr.

Fleksibelt, elegant og originalt spisebord
© &Tradition

Det svevende spisebordet

Designduoen Hvidt & Mølgaard har designet dette spisebordet tilbake i 1956 og det ble lansert av &Tradition i 2019.

Bordet i hvitoljet eik svever nesten på gulvet med de elegante bordbenene og kan foldes inn og ut etter behov. Grunnet bordets fleksibilitet og eleganse kan det være en god ide å plassere det i midten av rommet - for å skape en mer levende og innbydende energi.

Drop Leaf fra &Tradition, fås her.

Rundt spisebord i marmor

Marmor har blitt en av de mest etterspurte steinsortene i Norge. Steinen har helt unike mønstre og det er umulig å finne to identiske marmorplater. I tillegg har steinen et rått, minimalistisk uttrykk som passer perfekt inn i den nordiske stilen.

Kombinerte materialer

Det blir ikke særlig mer moderne enn å kombinere to av de mest trendy, men likevel tidløse, materialene du kan finne. Et bord med marmorplate og ben i lys eik skriker av eksklusivitet, og vil tilføre eleganse til hjemmet ditt.

Helt perfekt til deg som ønsker et noe mykere preg enn hva andre og litt røffere marmorplater ofte kan gi.

Cabin bord, rund m/ base av lys eik / VIPP, ca. 52.084 kr. Du finner bordet her.

Rundt spisebord i marmor fra Fritz Hansen
© Fritz Hansen

Tidsløst rundt spisebord

Klassisk, rundt spisebord i marmor som nærmest snakker for seg selv. Dette tidløse spisebord er designet av Poul Kjærholm og produsert av Fritz Hansen siden 1982. Bordets monumentale uttrykk gjør det til rommets naturlige midtpunkt.

Hver bordplate er unik og fås i flere marmorvarianter.

Rundt spisebord fra Fritz Hansen, PK54™, 104.679 kr., fås her.

Hyggeligt spisestuemiljø med et rundt spisebord
© Gubi

Slankt rundt spisebord

Enestående marmorplate, slanke metallben og vakre detaljer samlet til en sentrert søyle. Dette spiseborder fra Gubi er spesialdesignet og utstråler skandinavisk minimalisme.

Spisebordet fås i flere varianter og størrelser.

Gubi TS Column - Dining Table.

Bedre plads og flow i hjemmet med et rundt spisebord
© Nordal

Sort marmor

Stort ovalt spisebord fra Nordal bestående av en bordplate i sort marmor med bordben i sortlakkert jern. Designet er tidløst og moderne og passer perfekt til en større husholdning.

Nordal Taupo, 11.699 kr., få det her.

Rundt spisebord med uttrekk

Dersom du skal ha gjester på besøk, kan det være smart å kjøpe et rundt spisebord som kan trekkes ut. På denne måten kan du enkelt skape flere plasser rundt spisebordet og fortsatt bevare et elegant uttrykk til daglig.

Det allsidige spisebordet

Hvorfor nøye seg med et lite bord med plass til fire? Med et bord med, ikke bare ett, men to ileggsplater, går du raskt fra en spiseplass til fire mennesker, til en spiseplass til 12.

Som et ekstra bonus har designerne av dette spisebordet valgt å gi oss hele fem (!) ulike nyanser å velge mellom. Er du av den moderne typen som har forelsket deg i ubehandlet eik? Eller foretrekker du den klassiske rødlige varmen fra valnøtt?

PLAYdinner Lamé, Extendable Dining Table starter på 30.586 og finnes her.

Det sjarmerende spisebordet

Hyggelig spisebord fra Ilva som kan være i ditt hjem i mange år med dets motstandsdyktige overflate av hvitoljet eiketre.

Bordet innbyr både til samtale og sosialt samvær uten å gå på kompromiss med funksjonalitet og egner seg derfor også til større familier - da du kan kjøpe forlengelsesplater.

Symphony fra Ilva, 23.180 kr., kjøp det her.

Det enkle spisebordet

Et lett og moderne spisebord, som med sin uttrekkbare plate gjør det mulig å skape mer plass rundt bordet på bare et øyeblikk.

Den hvite bordplaten i mattlakkert fiber vil tilføye et lyst og lett uttrykk til spisestuen.

Kave Home, 7.499 kr., kjøp det her.

Skandinavisk

Rundt spisebord i oljet eiketre fra Muubs i et enkelt design med plass til 8 personer. Spisebordet er av høy kvalitet med forkjærlighet til naturen - som håndverket oser av.

Bordet fås med uttrekk og finnes i flere varianter og størrelser.

Space Natural fra Muubs, 16.899kr., kjøp det her.

Runde, sorte spisebord

Du kan aldri trå feil med et sort spisebord. De er spesielt populære fordi de ofte står i stor kontrast til den resterende innredningen i hjemmet. Den sorte fargen kan blant annet tilføye en fornemmelse av dybde, ro og harmoni til enhver spisestue.

Geometrisk bringer liv

Gå for et bord hvor man kan se at kreativiteten har fått spille fritt, og la det fungere som blikkfanget i spisestuen din eller på kjøkkenet. Med geometriske ben til bordet vil det gi et lekent uttrykk, og er spesielt godt dersom resten av innredningen bærer preg av å være monokromt og minimalistisk.

La treverket snakke for seg selv, som her på naturlig og uanstrengt vis skinner igjennom den flotte sortmalingen.

Snaregade Round Spisebord, svart eik fra Menu. Finnes i to forskjellige størrelser og kan fås her..

Kombiner det sorte runde, spisebord med et par farverige stole
© Sofacompany

Bærekraftig rundt spisebord

Elegant og bærekraftig spisebord fra Sofacompany. Det er tidløst og moderne med resirkulerte naturmaterialer og er lett å vedlikeholde.

Kombiner det sorte spisebordet med et par fargerike stoler eller et fargerikt rundt teppe.

Amelia fra Sofacompany, 7.999 kr., kjøp det her.

© Jotex

Det mørke spisebordet

Dette spisebordet fra Jotex er bygget i mørkt og massivt mangotre med en stødig rund søylefot - Alt sammen detaljer som gir det sorte spisebordet et vakkert og unikt uttrykk.

Cortina fra Jotex, 14.949 kr., kjøp det her.

LES OGSÅ