18 fantastiske spisestoler

Spisestolen er det møbelet i hjemmet som du tilbringer mest tid med. Det er derfor viktig at dine spisestoler er behagelige å sitte på og samtidig har et lekkert design. Se våre beste forslag her.

Y-stol (CH24) designet af Hans J. Wegner
© CARL HANSEN & SØN

Spisestolen - hjemmets viktigste element

Spisestolen er et av de viktigste møblene i hjemmet. Det er her vi samles under dagens måltider og tilbringer tid med våre nærmeste.

En god spisestuestol skal både ha et tidløst design, men også være produsert i materialer som holder i mange år.

Når du ser etter nye spisestoler, er det en rekke ting du burde ta i betraktning - både sittehøyde, bredde, dybde, samt hvilken stil du foretrekker.

Her får du 18 forslag til din neste spisestol.

© Hjelle

Komfortabel og innbydende

Spisestolen Ada er designet av Jonas R. Stokke og er laget for at du skal kunne bli sittende i timesvis. Stolen er slank og elegant, og den myke polstringen gir god komfort. Med andre ord en perfekt stol for lange middager. Med tre forskjellige benvalg kan du tilpasse den til dine behov.

Ada, fra 8.550 kr., Hjelle

J18 stol eg designet af Børge Mogensen
© FDB Møbler

J18 stol designet av Børge Mogensen

J18 stolen fra FDB Møbler er designet av Børge Mogensen i 1944. Stolen er inspirert av den klassiske windsorstol fra England som har et massivt utskåret sete og pinnelignende ben og rygglene. Stolen er derfor designet med en liten helling som gjør den mer komfortabel å sitte på.

J18, 3.999 kr., FDB Møbler hos unoliving.no

© Fogia

En myk drøm

Spisolini er designet av Andreas Engesvik og er blant designmerket Fogias mest velkjente profiler. Denne spisestuestolen oser av komfort og innbyr til lange måltider som gjerne må drøye ut i tid. Stolen finnes i flere utførelser.

Spisolini Spisestol, 22.205 kr., Fogia hos ahuseby.no

J175 designet af Isabel Ahm
© FDB Møbler

J175 designet av Isabel Ahm

J175 Åstrup er en upolstret spisestol i eik designet av Isabel Ahm til FDBs klassiske møbelserie. Spisestuestolen er minimalistisk og samtidig utrolig praktisk da den kan holde ut en del slitasje.

J175, 6.299 kr., FDB Møbler hos unoliving.no

© Tonning & Stryn

Vakker i sin enkelthet

Spisestolen Tonje er designet av Andreas Engesvik for Tonning & Stryn. Dette er en fin og enkel spisestol i heltre eik som vil løfte enhver spisestue.

Tonje, 5.590 kr., Tonning & Stryn hos purnorsk.no

Spisebordsstolen som en del af Scala-serien
© byWirth

Design-selv spisestol

Denne unike stolen er en av de nyere tilføyelsene til byWirths Scala-serie. Det spesielle ved spisestuestolen er at du selv kan velge hvordan stolen skal sammensettes. Det er mulighet for å velge imellom fire farger stolben, kombinere med sete og rygglene i syv forskjellige farger, samt polstring i fire farger. Dermed er det maksimal frihet til å bygge sin helt egen versjon.

Scala, fra ca 3.934 kr., byWirth

J45 stol natur designet af Børge Mogensen
© FDB Møbler

J45 spisestuestol designet av Børge Mogensen

J45 fra FDB Møbler er et av Børge Mogensens mest ikoniske verker. Stolen er kjent for sitt buede rygglene som danner et organisk skall - noe som gjør stolen veldig behagelig. Og som en bonus er spisestolen Svanemerket.

J45, 3.499 kr., FDB Møbler hos allbuy.no

Y-stol (CH24) designet af Hans J. Wegner

Y-stolen i farven Barley.

© CARL HANSEN & SØN

Y-stolen omtolket av Ilse Crawford

Hans J. Wegner er kjent for mye, men Y-stolen er nok det første som popper opp hos mange. Den ikoniske stolen (CH24) har vært i uavbrutt produksjon siden 1950. For å feire Hans J. Wegners mer enn 70 års samarbeide med Carl Hansen & Søn, har designeren Ilse Crawford omtolket den ikoniske Y-stolen som nå er tilgjengelig i 9 nye matte farger.

En av fargene er blant annet Barley, som er litt lysere og mer nedtonet enn de andre nyansene.

CH24, y-stolen, fra 5.500 kr., Carl Hansen & Søn hos illumsbolighus.no

In Between stol fra &Tradition
© &Tradition

Den elegante SK1

Den vakre og stilrene stolen In Between SK1 fra &Tradition er designet av Sami Kallio. Stolen er designet til å gi best mulig støtte og komfort, samtidig med at dens organiske formspråk passer inn i mange omgivelser.

In Between SK1, 4.570 kr., &Tradition hos royaldesign.no

© Slettvoll

Len deg tilbake

Strauss spisestol er designet av Helene Hennie for Slettvoll. Denne stolen er perfekt for deg som ønsker komfort under middagen. Designet kjennetegnes av armlenets myke kurve som gir stolen et flott og klassisk uttrykk.

Strauss, pris kr., Slettvoll

Collector Dining Chair fra Kristina Dam
© Kristina Dam

Ærlighet og enkelhet

Collector Dining Chair er en vakker kombinasjon av minimalisme og geometri. Fra spisestuestolens bue oppstår tre ben, som omfavner sete og rygglene i én enkel bevegelse.

Collector Dining Chair, 7.942,00 kr., Kristina Dam hos moodings.com

Et rått uttrykk

Kyst spisestol er skapt av den norske designeren Elin Louise Sveen for Ygg og Lyng og dette er en stilren spisestol med god sittekomfort. Dette designet er høyst praktisk da stolene både kan stables og putene enkelt kan tas av for vask eller rens.

Kyst, 5.690 kr., Ygg og Lyng hos purnorsk.no

CH88P af Hans J. Wegner
© Carl Hansen & Søn

CH88P av Hans J. Wegner

CH88P er en minimalistisk stol med et karakteristisk utseende. Spisestolen består av stolben i rustfritt stål, et polstret sete og et rygglene i massivt tre. Det er designet et liten svai i endene av rygglenet, som gjør det mulig å hvile armene.

CH88P, pris på forespørsel., Carl Hansen & Søn

Myren af Arne Jacobsen
© Fritz Hansen

Myren av Arne Jacobsen

Den verdenskjente Myren ble designet av Arne Jacobsen tilbake i 1952. Spisestolen har et visuelt uttrykk som avspeiler maurens organiske og gjenkjennelige silhuett.

Myren, 4.758 kr., Fritz Hansen hos illumsbolighus.no

Bondi chair designet af Fräg Woodall
© PLEASE WAIT to be SEATED

PLEASE WAIT to be SEATED

Bondi-stolen er designet av Fräg Woodall og oppkalt etter den berømte stranden, Bondi Beach i Australia. Det ses også på stolens bølgete og simple formspråk som samtidig sørger for å gi deg den mest optimale komforten.

Bondi chair, 3.900 kr., PLEASE WAIT to be SEATED hos moodings.com

Dråben af Arne Jacobsen
© Fritz Hansen

Dråpen av Arne Jacobsen

Dråpen av Arne Jacobsen var hans egen personlige favoritt. Stolens design kombinerer imøtekommenhet og bevegelsesfrihet med behagelig sittekomfort.

Dråpen, 3.304 kr., Fritz Hansen hos illumsbolighus.no

Harbour spisebordsstol fra MENU
© MENU

Elegant og organisk

Harbour-stolen fra MENU balanserer perfekt mellom geometri og organisme former. Skallens armlene er bøyd utover for å skape den beste støtten, samtidig som at det høye rygglene ikke kun gir komfort, men også bidrar til et elegant og slankt utseende.

Habour, 5.666 kr., MENU

Beetle spisestol fra Gubi

Den tidløse og elegante stolen er blitt en klassiker i mange hjem og er - som navnet tilsier - inspirert av formen til en bille. Stolen kommer i et bredt utvalg både med og uten trekk.

Beetle, fra 2.999 kr, Gubi hos rum21.no

LES OGSÅ