© BO BEDRE

Terte med kokosmousse og bær

Vi gir deg en frisk oppskrift på terte med kokosmousse og bær - som gjestene garantert vil elske.

Terte med kokosmousse og friske bær

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 terte

Mørdeig

  • 240 g mykt smør
  • 160 g melis
  • 60 g mandelmel
  • 2 mellomstort egg
  • ½ vaniljestang (frø)
  • 470 g hvetemel
  • 1 ts fint salt

Kokosmousse

  • 4 ark gelatin
  • 420 g kokosmelk

Italiensk marengs

  • 90 g vann
  • 280 g sukker
  • 4 eggehviter
  • 380 g kremfløte
  • 2 kurv jordbær
  • 2 kurv bringebær

Sånn gjør du

Mørdeig

•Ha smør, melis, mandelmel, egg, vaniljefrø og 60 g hvetemel i en bolle, og bland det sammen med hendene.

•Tilsett de resterende 175 g hvetemel og salt når den første blandingen er jevn . Bland alt raskt, men grundig sammen.

•Rull deigen ut mellom to ark bakepapir til den er ca. 2 mm tykk. Legg deig og papir på et brett eller en fjøl, sett den i kjøleskapet og la den hvile i minimum 1 time.

•Forvarm ovnen til 175 °C varmluft . Ta deigen ut av kjøleskapet og la den tempereres litt før du fôrer en terteform med den.

•Stek terten midt i ovnen til den er gyllen.

Avkjøl terten på en bakerist .

kokosmousse

•Bløt opp gelatin i rikelig kaldt vann . •Ha kokosmelk i en liten kasserolle og varm opp.

•Tilsett den myke, krystede gelatinen, og la den smelte.

•Hell blandingen over i en bolle.

Italiensk marengs

•Ha vann og sukker i en kasserolle, og la det koke til 126 °C.

•Ha eggehvitene i en bolle, pisk dem til de skummer, og hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle over eggehvitene mens du pisker kraftig . Pisk til eggehvitene er stive og avkjølte.

•Vei opp 100 g marengs og vend det i kokosmoussen . Pisk fløten til lett skum, og vend den i.

•Hell moussen i en engangs- sprøytepose, lukk den, og la den sette seg et par timer i kjøleskapet.

•Umiddelbart før servering pyntes terten: Klipp et stort hull i sprøyte- posen, og sprøyt et mønster eller små «kuler» ut på tertebunnen.

•Pynt med friske jordbær og bringebær og eventuelt litt finrevet sitronskall.