© Stine Christiansen

Overdådig nøtte-marengskake med sommerbær

Den ultimate sommerdesserten!

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Marengs

  • 1 eggehviter
  • 40 g sukker
  • 40 g finhakket ristet mandler
  • 15 g hakket hvit sjokolade
  • 15 g smeltet, avkjølt smør
  • ½ ss hvetemel

Mascarponekrem

  • 50 g mascarpone
  • ¼ dl melis
  • ¼ vaniljestang
  • ½ dl kremfløte

Annet

  • ¼ kg jordbær
  • 40 g bringebær
  • 25 g blåbær
  • spiselige blomster (eks. marsfiol)
  • melis

Sånn gjør du

  1. Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukker litt om gangen. Pisk til marengsen er luftig og stiv.
  1. Finhakk nøttene og sjokoladen og vend dem inn i marengsen.
  1. Vend deretter forsiktig inn det smeltede smøret og hvetemelet.
  1. Kle bunnen av kakeformen med bakepapir og smør sidene med smør. Dryss over litt hvetemel og ha deigen i formen.
  1. Stek kaken ved 175 ° i ca. 45 min., og la den avkjøles helt.
  1. Løsne forsiktig sidene og overfør bunnen til et stort fat.
  1. Pisk mascarpone, melis og vaniljestang lett. Tilsett fløte og pisk til en tykk og luftig krem.
  1. Fordel kremen på bunnen, og topp med masse friske bær, blomster, og strø over melis.

Psst.. Vi har samlet de beste oppskriftene på 17.mai kaker her!