© Stine Christiansen Dessert Overdådig nøtte-marengskake med sommerbær Den ultimate sommerdesserten! Av Gitte Heidi Rasmussen — 24. mars 2023 #kake Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 personer + Marengs 1 eggehviter 40 g sukker 40 g finhakket ristet mandler 15 g hakket hvit sjokolade 15 g smeltet, avkjølt smør ½ ss hvetemel Mascarponekrem 50 g mascarpone ¼ dl melis ¼ vaniljestang ½ dl kremfløte Annet ¼ kg jordbær 40 g bringebær 25 g blåbær spiselige blomster (eks. marsfiol) melis Sånn gjør du Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukker litt om gangen. Pisk til marengsen er luftig og stiv. Finhakk nøttene og sjokoladen og vend dem inn i marengsen. Vend deretter forsiktig inn det smeltede smøret og hvetemelet. Kle bunnen av kakeformen med bakepapir og smør sidene med smør. Dryss over litt hvetemel og ha deigen i formen. Stek kaken ved 175 ° i ca. 45 min., og la den avkjøles helt. Løsne forsiktig sidene og overfør bunnen til et stort fat. Pisk mascarpone, melis og vaniljestang lett. Tilsett fløte og pisk til en tykk og luftig krem. Fordel kremen på bunnen, og topp med masse friske bær, blomster, og strø over melis. Psst.. Vi har samlet de beste oppskriftene på 17.mai kaker her! Håndplukket til deg Dessert Denne videoen har gjort sitronfromasj til sommerens mest hypede dessert Dessert Bringebærkake - enkel og enestående Dessert Pavlova med jordbær, rose og hvit sjokolade Dessert Rullekake med marsipantrekk, rabarbra og vaniljesmørkrem Dessert Bærterte med hylleblomst-hibiskuskrem Dessert 10 flotte kaker til 17. mai