pavlova med bær
© @emilyslotte

Pavlova i tre lag med friske bær

Gi den tradisjonelle pavlova-kaken en ny twist med denne kaken i tre lag.

pavlova-kjøkkenbord
© @emilyslotte

Pavlova i tre lag

Dette trenger du:

  • 7 eggehviter
  • 5 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 100 g mørk sjokolade (gjerne 70 %)
  • 50 g mandelflak
  • 3 dl pisket krem
  • 150 g friske blåbær
  • 200 g ferske bringebær
  • 0,5 l jordbær
  • 1 dl rips

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 150°, varmluft.
  • Bland eggehviter, melis og salt i en bolle i rustfritt stål.
  • Sett bollen i vannbad
  • Pisk for hånd til sukkerkrystallene smelter og marengsen er ca 60-65°.
  • Ta bollen av vannbadet og visp på høy hastighet med en elektrisk visp til marengsen er helt avkjølt.
  • Rist mandelflakene i en tørr kjele eller på en stekepanne til de får en gylden farge.
  • Smelt sjokoladen i vannbad og vend den forsiktig inn i marengsen slik at den får slik at den får et marmorert mønster. Bland deretter inn mandelflakene.
  • Fordel marengsen i tre sirkler og stek den midt i ovnen i ca 1 time. Marengsen skal være litt seig i midten.
  • Avkjøl marengsen.
  • Pisk fløte til den er luftig.
  • Legg en marengsbunn på et fint fat og bre over et lag med krem. Legg på neste marengsbunn og bre over et nytt lag med krem. Avslutt med den siste marengsbunnen og legg en stor klatt krem på midten og pynt med friske bær.
© @emilyslotte

Emily Slotte er fotograf og står bak instagramkontoen @emilyslotte

Original oppskrift her