Bland eggehviter, melis og salt i en bolle i rustfritt stål.
Sett bollen i vannbad
Pisk for hånd til sukkerkrystallene smelter og marengsen er ca 60-65°.
Ta bollen av vannbadet og visp på høy hastighet med en elektrisk visp til marengsen er helt avkjølt.
Rist mandelflakene i en tørr kjele eller på en stekepanne til de får en gylden farge.
Smelt sjokoladen i vannbad og vend den forsiktig inn i marengsen slik at den får slik at den får et marmorert mønster. Bland deretter inn mandelflakene.
Fordel marengsen i tre sirkler og stek den midt i ovnen i ca 1 time. Marengsen skal være litt seig i midten.
Avkjøl marengsen.
Pisk fløte til den er luftig.
Legg en marengsbunn på et fint fat og bre over et lag med krem. Legg på neste marengsbunn og bre over et nytt lag med krem. Avslutt med den siste marengsbunnen og legg en stor klatt krem på midten og pynt med friske bær.