Jorbær-tarte tatin

Jorbær-tarte tatin er en herlig utgave av den klassiske opp-ned-kaken, som vanligvis lages med epler. Denne versjonen med jordbær blir enda bedre i selskap med is eller pisket krem.

Jorbær-tarte tatin

4-6 personer

Dette trenger du

  • ½ kg jordbær
  • 25 g smør
  • 75 g sukker
  • 2 ss hylleblomstsaft, konsentrert
  • 2 ts maisenna
  • 1 ss vaniljesukker
  • 3 butterdeigsplater,
  • ca. 255 g

Slik gjør du

  1. Bruk en tykkbunnet stekepanne som tåler å stå i ovnen.
  2. Rens, skyll og del jordbærene i to.
  3. Kok langsomt opp smør, sukker og hyllebærekstrakt i en kjele, til sukkeret har smeltet. Hell karamellen ut i pannen, og legg bærene oppå med skjæreflaten ned.
  4. Sikt en blanding av maisenna og vaniljesukker over bærene. Kjevle ut butterdeigen og skjær den til så den passer til stekepannen. Legg deigen over bærene , trykk den forsiktig ned langs den innvendige kanten av pannen.
  5. Sett pannen på grillen på indirekte varme, eller i ovnen på 200 C°, og stek terten i 15–20 min., til deigen er sprø og gyllen. La terten hvile i 5–10 min. Løsne kanten med en palettkniv før du velter terten ut på et fat.
  6. Server eventuelt med is eller pisket krem.