
Jorbær-tarte tatin
Jorbær-tarte tatin er en herlig utgave av den klassiske opp-ned-kaken, som vanligvis lages med epler. Denne versjonen med jordbær blir enda bedre i selskap med is eller pisket krem.
AvGitte Heidi Rasmussen
Jorbær-tarte tatin
4-6 personer
Dette trenger du
- ½ kg jordbær
- 25 g smør
- 75 g sukker
- 2 ss hylleblomstsaft, konsentrert
- 2 ts maisenna
- 1 ss vaniljesukker
- 3 butterdeigsplater,
- ca. 255 g
Slik gjør du
- Bruk en tykkbunnet stekepanne som tåler å stå i ovnen.
- Rens, skyll og del jordbærene i to.
- Kok langsomt opp smør, sukker og hyllebærekstrakt i en kjele, til sukkeret har smeltet. Hell karamellen ut i pannen, og legg bærene oppå med skjæreflaten ned.
- Sikt en blanding av maisenna og vaniljesukker over bærene. Kjevle ut butterdeigen og skjær den til så den passer til stekepannen. Legg deigen over bærene , trykk den forsiktig ned langs den innvendige kanten av pannen.
- Sett pannen på grillen på indirekte varme, eller i ovnen på 200 C°, og stek terten i 15–20 min., til deigen er sprø og gyllen. La terten hvile i 5–10 min. Løsne kanten med en palettkniv før du velter terten ut på et fat.
- Server eventuelt med is eller pisket krem.