Mandelbunner
•Forvarm stekeovnen til 170 °C . •Tegn to sirkler à 22 cm i diameter på et ark bakepapir.
•Sikt hvetemel og melis sammen i en bolle. Tilsett mandelmel.
•Pisk eggehvitene til de skummer.
•Tilsett sukkeret litt om gangen for å oppnå en glatt og blank konsistens.
•Pisk til det dannes myke topper.
•Tilsett finrevet sitronskall. Bruk en slikkepott og vend deretter i de tørre ingrediensene.
•Ha deigen i en engangssprøytepose med en spiss på ca. 1 cm i diameter. Klipp hull i posen, og sprøyt ut to bunner. Begynn langs den tegnede sirkelen og fortsett inn mot midten, til du har en bunn.
• Stek bunnene i ca . 20 minutter, og avkjøl på en bakerist.
•Kan eventuelt oppbevares i fryseren .
Nougat
•Forvarm stekeovnen til 180 °C.
•Ha sukker, glukose og smør i en kasserolle og kok opp. Ta kasserollen av varmen.
•Tilsett mandlene.
•Smør massen ut på et stekebrett kledd med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca . 10 min., til den er gyllen.
•Avkjøl helt på en bakerist, og knus så nougaten i stykker à maks . 1⁄4 cm i en foodprocessor.
•Oppbevar nougaten i tett boks eller lignende.
Nougatkrem
•Varm melken opp i en kasserolle til rett under kokepunktet.
•Pisk eggeplommer og sukker- sammen i en bolle, og rør så i maisennaen.
•Hell 1/3 av melken over de piskede eggeplommene . Hell tilbake i kasserollen med resten av melken, og kok i 1 min . under kraftig pisking.
•Hell kremen i en bolle, og avkjøl i 10 min. Pisk jevnlig så den ikke klumper seg.
•Tilsett halvparten av smøret, og pisk igjennom kremen. Hell over på et flatt fat, dekk med plastfolje og sett til avkjøling til den har romtemperatur.
•Hell tilbake i en bolle, tilsett resten av smøret og nougatkremen, og pisk til kremen er glatt og henger sammen.
•Tilsett de knuste nougatbitene og ha kremen i en engangssprøyte-pose med en spiss på 1 cm i diameter. Legg til side .
Bringebærgelé
•Bløt opp gelatinen i en bolle med kaldt vann.
•Ha bringebærpureen i en bolle med sukker og sitronsaft. Ha 1⁄4 av massen i en liten kasserolle, varm opp til rett under kokepunktet, og ta så kasserollen av varmen .
•Kryst vannet av gelatinen og tilsett denne. Rør rundt til den er smeltet.
•Hell den lunkne pureen tilbake i bollen med den kalde bringebær-massen, og tilsett bringebærlikør under omrøring.
•Dekk bollen til med plastfolje, og la geleen sette seg i kjøleskap i minimum 1 time.
•Ha geleen i en engangssprøyte-pose, og oppbevar den i kjøleskapet.
Montering av kaken
375 g friske bringebær til pynt bringebærlikør til å dynke med melis til pynt.
•Legg en mandelbunn på et fat. Dynk bunnen med litt bringebærlikør.
•Sprøyt en tynn spiral av nougat- krem på bunnen. Sett friske bringebær rundt i kanten av bunnen, og fortsett mot midten. Trykk bringebærene forsiktig ned i kremen.
•Klipp et hull i sprøyteposen med bringebærgelé, og sprøyt en spiral oppå bringebærene .
•Sprøyt litt av nougatkremen på toppen av den andre kakebunnen. Legg denne bunnen oppå.
•Pynt med bringebær og et lite dryss med siktet melis.