Atelier Ea pavlova kage
© Atelier Ea

Pavlova med jordbær, rose og hvit sjokolade

En flott og deilig dessert med marengs, krem og en masse friske bær. Bon apetitt!

Atelier Ea pavlova kage
© Atelier Ea

Pavlova er en av mine favorittdesserter. Den er av australsk opprinnelse og består av en marengskake med et sprøtt ytre og et deilig seigt indre. Rett før servering pynter du kaken med lettpisket krem ​​og rikelig med friske bær. Bon appetitt!

Atelier Ea pavlova kage
© Atelier Ea
Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Marengs

  • 120 g eggehviter
  • 1 krm havsalt
  • 220 g sukker
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ts rosevann

Til servering

  • 2 dl krem
  • 500 g jordbær
  • 100 g bringebær
  • 1 plate hvit sjokolade

Sånn gjør du

  1. Forvarm ovnen til 130 °C.
  1. Rør sukker og maisenna sammen. Sette til side.
  1. Forbered et stekebrett med bakepapir; tegne en sirkel med en diameter på 20 cm på et stykke bakepapir. Pass på å snu papiret med markøren nedover slik at det ikke sverter av på kaken.
  1. Pisk eggehviter og salt til skummende på lav hastighet, ca. 2 minutter. Jeg bruker min Kitchen Aid så hendene mine er frie. Sett så hastigheten på høyeste innstilling og tilsett 1-2 ss av sukkerblandingen mens du pisker. Pisk til marengsen er stiv og luftig. Rør inn hvitvinseddik og rosevann i marengsen.
  1. Hell marengsen på stekeplaten og bruk en spatel til å spre den ut til kantene av sirkelen og lag en 2 cm fordypning i midten.
  1. Stek marengsen i 90 minutter.
  1. La bunnen avkjøles før du overfører den til en tallerken.
  1. Pisk fløten til lett skum og fordel den over kaken rett før servering. Pynt med friske bær og store sjokoladeflak.
Atelier Ea pavlova kage
© Atelier Ea
Atelier Ea pavlova kage
© Atelier Ea