
Is-ostekake med bringebær
Ostekake som is, der bringebær har hovedrollen. Skjær dem ut som små barer – og nyt!
AvGitte Heidi Rasmussen
Is-ostekake med bringebær
ca. 12 stykker
Dette trenger du
Bunn
- 150 g havrekjeks
- 100 g smeltet smør
- 50 g kokosmel
- 75 g hakkede mandler
- 250 g bringebær
- 25 g sukker
Is
- 1 eggehvite
- 25 g sukker
- 1 knivsodd salt
- 4 dl kremfløte
- 100 g sukker
- 2 eggeplommer
Slik gjør du
- Knus kjeksene og smelt smøret. Bland kjeks, kokosmel og mandler inn i det smeltede smøret.
- Kle en form, ca. 18 x 25 cm med plastfolie. Ha kjeks-blandingen i bunnen av formen og trykk det sammen. Sett formen i kjøleskapet og la den stå til bunnen er fast.
- Vend bærene i sukker.
- Pisk eggehviten stiv, tilsett sukker og salt og pisk til den er seig. Pisk fløten til luftig krem. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrø til luftig eggedosis. Vend i kremen og marengsen. Vend bærene i iskremen og smør den ut på bunnen.
- Glatt ut overflaten og sett isen i fryseren til den er fast, ca. 2–3 timer.
- Skjær isen i avlange stykker. Dryss eventuelt over frysetørkede bringebær, og server.
TIPS: Kan lages med alle slags bær, men skjær store bær i mindre biter, og la dem trekke i sukker i minst 30 min. før du bruker dem.