Is-ostekake med bringebær

Ostekake som is, der bringebær har hovedrollen. Skjær dem ut som små barer – og nyt!

Is-ostekake med bringebær

ca. 12 stykker

Dette trenger du

Bunn

  • 150 g havrekjeks
  • 100 g smeltet smør
  • 50 g kokosmel
  • 75 g hakkede mandler
  • 250 g bringebær
  • 25 g sukker

Is

  • 1 eggehvite
  • 25 g sukker
  • 1 knivsodd salt
  • 4 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 2 eggeplommer

Slik gjør du

  1. Knus kjeksene og smelt smøret. Bland kjeks, kokosmel og mandler inn i det smeltede smøret.
  2. Kle en form, ca. 18 x 25 cm med plastfolie. Ha kjeks-blandingen i bunnen av formen og trykk det sammen. Sett formen i kjøleskapet og la den stå til bunnen er fast.
  3. Vend bærene i sukker.
  4. Pisk eggehviten stiv, tilsett sukker og salt og pisk til den er seig. Pisk fløten til luftig krem. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrø til luftig eggedosis. Vend i kremen og marengsen. Vend bærene i iskremen og smør den ut på bunnen.
  5. Glatt ut overflaten og sett isen i fryseren til den er fast, ca. 2–3 timer.
  6. Skjær isen i avlange stykker. Dryss eventuelt over frysetørkede bringebær, og server.

TIPS: Kan lages med alle slags bær, men skjær store bær i mindre biter, og la dem trekke i sukker i minst 30 min. før du bruker dem.