© Tia Borgsmidt

Bringebærsoftis i iskjeks

Hjemmelaget softis med smak av sommerens første bringebær er et friskt punktum på måltidet. Her får du oppskriften!

Bringebærsoftis i iskjeks

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 is

Hjemmelaget is

  • ¼ vaniljestang
  • 10 g sukker
  • ½ eggeplommer
  • ½ dl kremfløte

Iskjeks

  • 25 g lys sjokolade
  • 2 iskjeks

Bringebærsoftis

  • 50 g bringebær
  • ½ dl kremfløte

Slik gjør du

Hjemmelaget is

  • Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i litt av sukkeret. Ha vaniljesukker, sukker og eggeplommer i en bolle, og pisk til eggedosis. Pisk fløte til krem i en annen bolle. Vend eggedosisen forsiktig inn i kremen, og lag isen ferdig i en ismaskin. Ha isen over i en boks med lokk, og sett den i fryseren.

Iskjeks

  • Smelt sjokoladen. Dypp kanten av kjeksene i sjokolade, og la sjokoladen stivne.

Bringebærsoftis

  • Ta isen ut av fryseren. Del isen i biter, og ha dem i en bolle sammen med bringebærene.
  • Pisk is og bær med en håndmikser en kort stund, den skal bli myk. Ha fløten i en annen bolle og pisk til krem. Vend kremen sammen med isen, til det har konsistens som softis.

Servering

  • Ha softisen i en sprøytepose med tut, og sprøyt is i iskjeksene. Server straks.

Er du på jakt etter en dessert du kan lage på 5 minutter? Her er 10 raske og enkle desserter!