Mazarin kage med flødebolleskum
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Mazarin med eggehviteskum og sjokolade

De små mazarinkakene kan med fordel lages dagen før. Kakene kan du imidlertid gjøre enklere ved å servere dem med is i stedet for skummet.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 små kager

Mazarin

  • 50 g marsipan
  • 37 g rørsukker
  • 37 g mykt smør
  • ½ stort egg
  • 25 g hvetemel

Eggevhiteskum

  • 40 g sukker
  • 20 g glukosesirup
  • 12 vann
  • 25 g eggehvite

Pynt

  • 50 g mørk sjokolade
  • kakaopulver til dryss

Slik gjør du

Mazarin

• Riv marsipanen grovt, og ha den i en bolle. Tilsett sukker og smør, og pisk det sammen. Ha i egget, og pisk videre.

• Tilsett melet, og rør det sammen til en jevn deig.

• Smør 4 porsjonsformer, og fordel deig i formene.

• Bak kakene ved

• 175 grader varmluft i cirka 18 minutter. Avkjøl i formen, før du tar dem forsiktig ut.

• Smelt sjokolade i en bolle over vannbad, og dekorer kakene. Oppbevares i en boks med lokk til de skal pyntes og serveres.

Flødebolleskum

• Ha sukker, glukosesirup og vann i en liten kjele og kok opp. La det koke til sukkerlaken når 117 °C.

• Pisk eggehvitene stive. Hell den varme sukkerlaken i hvitene i en tynn stråle mens du fremdeles pisker.

• Pisk i cirka 10 minutter, til skummet er seigt og fast.

Servering

• Ha eggehviteskummet i en sprøytepose med tut, og dekorer kakene.

• Dryss litt kakaopulverover og server.