Dessert Sjokolademarengskake med pasjonsfruktkrem Desserten er utrolig flott og smaker like godt som den ser ut. Av Lone Kjær — 17. oktober 2020 © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Baker du marengsbunnene på forhånd, tar det ikke lang tid å lage kaken. Dette trenger du: Sjokolademarengs 1 dl eggehviter 1⁄2 ts hvitvinseddik 200 g sukker 100 g mørk sjokolade Pasjonsfruktkrem 5 dl kremfløte 5 modne pasjonsfrukter Pynt Lakrids by Bülow-pasjonsfruktkuler stemorsblomster til pynt litt kakaopulver til dryss Slik gjør du: Sett stekeovnen på 100 grader. Pisk eggehvitene stive. Tilsett eddik og pisk litt til. Ha i sukkeret litt etter litt, og pisk til marengsen er tykk, hvit og fast. Smelt sjokoladen i en skål over vannbad og avkjøl. Vend smeltet sjokolade forsiktig i massen så det dannes striper og massen blir marmorert. Fordel marengsmassen på to stekebrett med bakepapir så den danner to runde bunner. Stek marengsbunnene i ovnen i 60 minutter. Avkjøl. Pisk fløten til luftig krem. Del pasjonsfruktene i to. Press saft og kjerner ut i en skål. Sil vekk kjernene og vend saften forsiktig i kremen. Monter kaken lagvis med marengs og pasjonsfruktkrem og pynt med pasjonsfruktkuler, stemorsblomster og et dryss kakaopulver. Håndplukket til deg Dessert Overdådig nøtte-marengskake med sommerbær Dessert Islags-kake med kokos og jordbær Drinker Frisk og kremete Tropical Mango Dessert Pavlova med jordbær, rose og hvit sjokolade Dessert Rabarbraterte med brent marengs Dessert Bringebærkake - enkel og enestående