Dessert —
Sjokolademarengskake med pasjonsfruktkrem
Desserten er utrolig flott og smaker like godt som den ser ut.
Tekst — Lone Kjær
Baker du marengsbunnene på forhånd, tar det ikke lang tid å lage kaken.
Dette trenger du:
Sjokolademarengs
- 1 dl eggehviter
- 1⁄2 ts hvitvinseddik
- 200 g sukker
- 100 g mørk sjokolade
Pasjonsfruktkrem
- 5 dl kremfløte
- 5 modne pasjonsfrukter
Pynt
- Lakrids by Bülow-pasjonsfruktkuler
- stemorsblomster til pynt
- litt kakaopulver til dryss
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 100 grader.
- Pisk eggehvitene stive. Tilsett eddik og pisk litt til. Ha i sukkeret litt etter litt, og pisk til marengsen er tykk, hvit og fast.
- Smelt sjokoladen i en skål over vannbad og avkjøl.
- Vend smeltet sjokolade forsiktig i massen så det dannes striper og massen blir marmorert.
- Fordel marengsmassen på to stekebrett med bakepapir så den danner to runde bunner.
- Stek marengsbunnene i ovnen i 60 minutter. Avkjøl.
- Pisk fløten til luftig krem.
- Del pasjonsfruktene i to. Press saft og kjerner ut i en skål.
- Sil vekk kjernene og vend saften forsiktig i kremen.
- Monter kaken lagvis med marengs og pasjonsfruktkrem og pynt med pasjonsfruktkuler, stemorsblomster og et dryss kakaopulver.