Sjokolademarengskake med pasjonsfruktkrem

Desserten er utrolig flott og smaker like godt som den ser ut.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Baker du marengsbunnene på forhånd, tar det ikke lang tid å lage kaken.

Dette trenger du:

Sjokolademarengs

  • 1 dl eggehviter
  • 1⁄2 ts hvitvinseddik
  • 200 g sukker
  • 100 g mørk sjokolade

Pasjonsfruktkrem

  • 5 dl kremfløte
  • 5 modne pasjonsfrukter

Pynt

  • Lakrids by Bülow-pasjonsfruktkuler
  • stemorsblomster til pynt
  • litt kakaopulver til dryss

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 100 grader.
  2. Pisk eggehvitene stive. Tilsett eddik og pisk litt til. Ha i sukkeret litt etter litt, og pisk til marengsen er tykk, hvit og fast.
  3. Smelt sjokoladen i en skål over vannbad og avkjøl.
  4. Vend smeltet sjokolade forsiktig i massen så det dannes striper og massen blir marmorert.
  5. Fordel marengsmassen på to stekebrett med bakepapir så den danner to runde bunner.
  6. Stek marengsbunnene i ovnen i 60 minutter. Avkjøl.
  7. Pisk fløten til luftig krem.
  8. Del pasjonsfruktene i to. Press saft og kjerner ut i en skål.
  9. Sil vekk kjernene og vend saften forsiktig i kremen.
  10. Monter kaken lagvis med marengs og pasjonsfruktkrem og pynt med pasjonsfruktkuler, stemorsblomster og et dryss kakaopulver.